Slovenija
18 ogledov

Luka: Ni bilo tveganja

(Foto: žurnalov bralec) Žurnal24 main
Vodstvo Luke Koper in predstavniki Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor so predstavili rezultate analize vzorca železovega oksida, ki je marca prekril koprske ulice.

Ocena kaže, da ni prišlo do nesprejemljivega tveganja za ljudi ali okolje, so na tiskovni konferenci povedali predstavniki Luke Koper. Kot so dejali, so bila opozorila Zavoda za zdravstveno varstvo Koper nesprejemljiva, saj naj bi interpretirali podatke z drugega varnostnega lista.

Spomnimo, marca so iz Luke Koper v okolje ušle "bleščice" (mešanica železovih oksidov), ki jih je burja odnesla tudi na območja zunaj pristanišča. Iz Luke Koper so takrat sporočili, da zdravju niso nevarne, a so s koprskega zavoda za zdravstveno varstvo ljudem zaradi morebitne nevarnosti za zdravje svetovali upoštevanje vrste preventivnih ukrepov. Po petih dneh je zavod preklical preventivne ukrepe, potem ko je deževje spralo prašne delce iz ozračja in streh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.