Slovenija
39 ogledov

Luknje v kirurgiji

Daniel Grabar (na fotografiji) je moral lani zaradi premalo kadra na pediatriji Žurnal24 main
Zdravstvo. V murskosoboški bolnišnici manjka 22 zdravnikov. Šef kirurgov obupal?

V Splošni bolnišnici Murska Sobota naj bi po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah tokrat zavrelo na oddelku za kirurgijo. Dosedanji predstojnik oddelka Milan Nemeš namreč opozarja, da je na kirurgiji premalo kadra, zato razmišlja, da bi predstojniško palico predal komu drugemu.

Nemeš še ne ve
Čeprav Daniel Grabar, strokovni direktor bolnišnice, zatrjuje, da Nemeš ostaja na oddelku kot vršilec dolžnosti predstojnika, zadnji poudarja, da se še ni odločil. “Moj mandat se je iztekel in se bolj nagibam k temu, da ne bom več predstojnik. Razlogov za to je več; največji je zagotovo kadrovska stiska na oddelku. Vse je odvisno od tega, kako se bomo v prihodnjih dneh dogovorili z upravo,” za Žurnal24 pojasnjuje Nemeš. Poleg kadrovskih težav pa naj bi bila razlog za napetosti nova ureditev izmenskega dela v bolnišnici od 1. januarja.

Čakajo na tujce
Po ocenah uprave bi za optimalno delovanje bolnišnice potrebovali dodatnih 22 zdravnikov. Letos jih nekaj pričakujejo iz drugih slovenskih bolnišnic, nekaj pa iz tujine. “To so predvsem kolegi iz bivše Jugoslavije. Na voljo imamo tudi dve stanovanji, da jim pomagamo,” razloži Grabar. Po lanskem letu, ko je bilo zaradi premalo specialistov pod vprašaj postavljeno tudi delovanje murskosoboškega oddelka za pediatrijo, zdaj v bolnišnici zatrjujejo, da delo tam poteka nemoteno. “Zagotovili smo stalno navzočnost zunanjih sodelavcev – tako v dopoldanskem času kot v dežurstvu –, dve specializantki pa sta tik pred specializacijo,” so sporočili iz uprave bolnišnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.