Slovenija
60 ogledov

Lukšič cilja na Evropski parlament

slovenija 14.06.12, Igor Luksic, predsednik stranke SD, SD, Socialni Demokrat, i Anže Petkovšek
Predsednik SD Igor Lukšič je za STA potrdil, da bo dal soglasje h kandidaturi za poslanca v Evropskem parlamentu.

Podpredsednik stranke Dejan Židan, ki se ga je večkrat omenjalo kot tistega, ki bi utegnil prevzeti vodenje SD, pa je zatrdil, da teh ambicij nima. Spomnil je, da Igor Lukšič ne bi bil prvi predsednik SD, ki bi sedel v Evropskem parlamentu.

Ob napovedi soglasja h kandidaturi za evropskega poslanca je Lukšič napovedal, da bo pozval tudi vse druge, ki izpolnjujejo pogoje, da storijo enako. Na vprašanje, ali se torej v stranki pogovarjajo o tem, da bi bil nosilec liste, pa je odgovoril, da tako daleč še niso. Za zdaj so namreč, kot pravi, šele pri kandidiranju.

SD je sicer že končala postopke evidentiranja kandidatov za volitve poslancev v Evropski parlament, ki bodo 25. maja.

Stranka bo spoštovala odločitev

Lukšičevo kandidaturo bi nekateri utegnili povezati še s katerimi drugimi morebitnimi zamenjavami v vrhu stranke. Že večkrat se je namreč kot njegovega potencialnega naslednika omenjalo Židana.

A je ta za STA zagotovil, da Lukšičeva kandidatura, če se bo zanjo odločil, ni povezana s kakršnimi koli drugimi kadrovskimi premiki v stranki. Zatrdil je, da sam nima nobenih želja in ambicij po prevzemu vodenja stranke. Stranka je namreč z Lukšičem zadovoljna, pravi Židan in dodaja, da bodo šli v tej sestavi tudi naprej. "Če se bo predsednik tako odločil, bo stranka v vsakem primeru spoštovala njegovo odločitev, kot je tudi spoštovala njegovo odločitev, da ne bo sodeloval v aktualni vladi," je dejal Židan. Verjame tudi, da bo Lukšič izbran za evropskega poslanca, če se bo odločil za to pot.

Za SD pa ne bo prvič, da bi imeli predsednika stranke v Evropskem parlamentu, je misleč na dolgoletnega predsednika stranke Boruta Pahorja še spomnil Židan.

Komentarjev 3
  • sweetdogs 23:10 27.januar 2014.

    ta 'socialist' je ženi zrihtal privat kliniko, sam bo pa vlekel 10k+ v EU parlamentu za mešanje megle

  • mirko 22:05 27.januar 2014.

    UUUUU, socialističnega filozofa pa v EU-ju ne bodo poslušali in njegove ideološke floskule. Gor vlada kapitalizem g. Lukšič in svoje megle ne boš mogel prodajat.

  • Pepe007 21:58 27.januar 2014.

    To pa podpiram. FDV kader izvozimo v EU parlament. Tam bodo sposobni pokriti škodo, ki jo lahko ta faks naredi. Če se odloči, glasujem zanj. Če bo ostal tu, bo kje kdaj še predsednik vlade in bo še slabše kot sedaj.