Slovenija
17 ogledov

Lukšič daje vladi časa do jeseni

Igor Lukšič Špela Mohorič
Finančni minister Janez Šušteršič je med obiskom vlade v Zgornjem Podravju dejal, da je treba počakati, da Pozitivna Slovenija vloži interpelacijo. Nato jo bo moral prebrati in se bo odzval. Predsednik SD daje vladi čas za rekonstrukcijo do jeseni, potem možne tudi "radikalne možnosti."

Kot je dejal, gre po njegovih informacijah za zdaj zgolj za razmišljanja, ne pa za napisan predlog. "Na nekaj, česar ne poznam, zdaj ne bom odgovarjal," je dejal in dodal, da do zdaj na sestanku vlade o tem niso razpravljali.

Kot smo že poročali, se je na napoved interpelacije že včeraj odzval premier Janez Janša. V pogovoru za oddajo Aktualno na mariborski regionalni televiziji RTS je povedal, da napovedanih predlogov interpelacij zoper nekatere ministre v vladi zagotovo niso pričakovali.

Če misli opozicija po nekaj mesecih predlagati interpelacijo proti ministru, je to po njegovih besedah, milo rečeno, neresno.

Opozoril je, da niti Pozitivna Slovenija (PS) niti Socialni demokrati (SD) še niso odgovorili na ponudbo vlade za partnerstvo za izhod iz krize. "Se pravi, namesto da bi sprejeli ali pa vsaj vljudno, kot se spodobi, zavrnili ponujeno roko, zdaj po nekaj mesecih mandata prihajajo grožnje," je dejal Janša.

V PS razmišljajo o interpelaciji

"V zadnjem času se je nabralo ogromno razlogov za interpelacijo proti kar nekaj ministrom," je v izjavi za javnost v torek popoldan dejal vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer.

"V PS razmišljamo o samem začetku interpelacije in ko bo nastopil aktualen čas za to, vas bomo tudi obvestili, kdaj in koga," je bilo vse, kar je bil pripravljen povedati v odziv na poročanje spletnega portala Požareport in Dela, da v stranki že pripravljajo interpelacijo proti ministru za finance Janezu Šušteršiču.

V parlamentarno proceduro naj bi interpelacijo vložili takoj po poslanskih počitnicah septembra. Möderndorfer je bil sicer v izjavi za medije še zelo skrivnosten, proti komu bo spisana, na vprašanje, ali je med možnimi "kandidati" Šušteršič in zakaj, je dejal: "Tudi on je eden od teh ministrov. Ko bo za to nastopil čas, boste interpelacijo dobili tako, kot se spodobi." Neuradno naj bi sicer imeli "na muhi" tri ministre.

Komentarjev 5
  • deželan 20:40 09.julij 2012.

    kaj bi dejal o naših največjih političnih strankah ?SD sprejel fiskalno pravilo in takrat ga je SDS zavračal.Sedaj SDS sprejema fiskalnopravilo a ga SD zavrača .Včasih smo kupovali Pavliho, ki ga je nadomestil državni zbor !

  • bojovi 13:56 05.julij 2012.

    Zdaj ne krivi drugih kar je JJ zajebal.

  • bojovi 13:56 05.julij 2012.

    Lahko kar začneš Lukšič, JJ ne bo nič naredil.