Slovenija
25 ogledov

Lukšič ne načrtuje velikih sprememb

Po Lukšičevem mnenju so v šolskem sistemu potrebne le manjše korekture. Žurnal24 main
"Velikih sprememb ne bo, ker je šolski sistem že zdaj dober. Pred nami je razmislek o tem, kako obstoječe šolstvo z minimalnimi korekturami izboljšati," je na začetku seje strokovnega sveta za splošno izobraževanje dejal minister za šolstvo in šport Igor Lukšič.

Glede gimnazijskega programa je dejal, da bodo nadaljevali s tem, kar je bilo začeto v prejšnjem mandatu. V zvezi s šolami za otroke s posebnimi potrebami pa pravi, da je treba ustaviti pritisk, ki se izvaja na šole, občine in ministrstvo. Po Lukšičevem mnenju bi namreč pritisk pri razgradnji sistema ali pa pretirana integrativnost pomenila veliko škodo.

Svet tudi o drugih temah
Strokovni svet je sicer danes obravnaval še nekatere druge teme. Seznanili so se z letnim poročilom o splošni maturi 2008. Jože Duhovnik, predsednik Krščansko demokratske stranke, je ob tem dejal, da bi morali svetu za visoko šolstvo dati pobudo, naj predstavi težave pri znanju maturanov, ki pridejo na univerze. Duhovnik najmeč meni, da bi bilo treba oceniti in analizirati, kako matura vpliva na gimnazijsko izobraževanje. Člani sveta so se seznanili še s predlogi za spremembo pravilnika o normativih in minimalnih tehničnih pogojih za prostor in opremo vrtca, ki sta ju podala ministrstvo za gospodarstvo in zdravstveni inšpektorat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.