Slovenija
31 ogledov

Lukšič: Vlada naj neha z zdraharsko politiko

Igor Lukšič Anže Petkovšek
Poslanci SD imajo mandat, da ne podprejo ustanovitev Slovenskega državnega holdinga, je po konferenci Socialnih demokratov dejal presednik stranke Igor Lukšič. V stranki vlado pozivajo, da naj se osredotoči na prave probleme.

Vladnega predloga o ustanovitvi Slovenskega državnega holdinga v SD ne podpirajo. Takšno je bilo po Lukšičevih besedah tudi stališče vseh razpravljavcev na današnji konferenci, tako da imajo strankini poslanci mandat, da razpravljajo in glasujejo proti predlogu.

Alternativo vidijo v tem, da se dogradi in utrdi neodvisna vloga, ki jo ima AUKN pri upravljanju državnega premoženja. Na konferenci so razpravljali tudi o zlatem fiskalnem pravilu. Kot je dejal Lukšič, ga ni podprl nihče od sodelujočih v današnji razpravi.

Vlada naj se osredotoči na prave probleme in neha z zdraharsko politiko, je kot enega glavnih poudarkov z današnje konference Socialnih demokratov povzel predsednik stranke Igor Lukšič.

"Predsednik vlade je že 4. decembra, torej takoj, ko so bili objavljeni rezultati volitev, napovedal predčasne volitve. To, kar dela vlada, je dejansko neko mučno pripravljanje na neko stanje, kjer verjetno Sloveniji ne bo ostalo kaj drugega. Če se je on zavestno za to odločil, da sedaj išče le nek alibi, da bi to naredil, potem naj to naredi," je še pred prihodom na konferenco dejal Lukšič.

Pri tem pa je poudaril, da vlada obvladuje večino v DZ in je odgovorna za vse ključne poteze v državi.

Na vladi in koaliciji je, da sprejme za državo prave odločitve. "Jaz ji ne priporočam, da vztraja z nečem, kar ne uživa podpore," je še dejal izpostavil. Po njegovih besedah bodo nekateri poslanci, ki so fiskalno pravilo zagovarjali doslej, verjetno glasovali za, "ampak vse kaže, da več kot trije to ne bodo".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.