Slovenija
35 ogledov

Maček bo nared za sojenje

Branko Maček (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Na začetku julija bo končno steklo sojenje Branku Mačku, ki je obtožen, da je zaradi predrzne vožnje povzročil smrt treh ljudi. K nesreči je botroval alkohol.

Branko Maček je bil doslej na zdravljenju v psihiatrični bolnišnici, zato se sojenje, sprva predvideno za konec aprila, ni moglo začeti.

"Potrdim lahko, da je obravnava razpisana za 8. julij. Svojci že dolgo čakajo na sojenje," nam je povedal odvetnik družin umrlih Franci Matoz, medtem ko Mačkova odvetnica Nuša Maček za komentar ni bila dosegljiva.

Branko Maček zelo verjetno ne bi naredil napake, če bi bil trezen. Alkohol te dni aktivno preganjajo s slovenskih cest.

Zagon sodnih mlinov je omogočilo izvedensko mnenje medicinske stroke, ki je v svojem mnenju zapisala, da bo Maček do predvidenega datuma sposoben spremljati sojenje. Po pisanju Dela izvedenec predlaga, da bi obravnave trajale le nekaj ur dnevno.

Espace zmečkal xsaro picasso
Mačku obtožnica očita, da je 2. oktobra 2009 v zgodnjih jutranjih urah v močno pijanem stanju z renaultom espaceom pri Arji vasi zavil na napačno stran avtoceste in po nekaj kilometrih vožnje čelno treščil v citroën xsaro picasso, v kateri so bili štirje potniki. V slednjem so umrli 24-letnik in 22-letnici, še ena sopotnica pa je bila hudo ranjena.

Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 12 let zapora in odvzem vozniškega dovoljenja. Nedavno je Maček v intervjuju dejal, da obžaluje nesrečo, da pa se je v slabih vremenskih razmerah pač zmotil in zavil na napačno stran avtoceste. To, da se je za volan usedel po popitih treh steklenicah penine, smatra za napako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.