Slovenija
72 ogledov

Maček Muri se je vmešal v politiko

Maček Muri Facebook
Maček Muri po pozivu k oddaji praznih glasovnic pozval k udeležbi na voltive. Odziv: Muri, prosim! Že 35 let si bil moj vzor, do danes!

"Za vse tiste mačke, ki ne mislite iti na volitve ali mislite oddati neveljavno izpolnjeno glasovnico v stilu '3. gotof je', vedite, da ne delate škode samo sebi, ampak celotnemu demokratičnemu mačjemu sistemu, kjer predstavnike naše oblasti volimo," je dan pred predsedniškimi volitvami na Facebooku napisal uporabnik Maček Muri, ki sicer vse svoje oboževalce obvešča o dogodkih v zvezi s priljubjeno otroško knjigo.

Zapis je sledil pozivom protestnikom in njihovim simpatizerjem, ki so se pred tem pojavili na spletnih omrežjih, naj se predsedniških volitev udeležijo v čim večjem številu in oddajo prazno glasovnico ali glasovnico z obkroženo število 3. in podpisom "Gotof je!"

Maček je v odzivu na zahteve protestnikov zapisal, da vsi (mačji) politiki niso isti in vsi (mačji) politiki ne kradejo, ne lažejo in ne govorijo neresnic. "Vse odločitve niso lahke in to, da se odločate med dvema različnima opcijama, pomeni le, da imate svobodno voljo, da ste vključeni v družbeni sistem, ki vas obdaja, in da niste idiot!" je pozval in zaključil: "Mijau!"

Oboževalci razočarani

Maček, ki je doslej skrbel predvsem za vabilo na otroške prireditve, je očitno dobro razburil svoje privržence. Ti so se odzvali z zapisi, kot so: "Od kdaj pa je Maček Muri tako politično usmerjen?", "Tudi mene moti mešanje Mačka Murija s politiko. Halo? Temu in političnemu aktivizmu so namenjene druge strani.", "Avtor takih političnih pozivov naj se vsaj osebno podpiše pod prispevek." in najbolj pomenljiv "Muri, prosim! Že 35 let si bil moj vzor, do danes!"

Komentarjev 2
  • boskre 14:56 03.december 2012.

    Tolk se spozna na politiko, kot naši politiki na real life. Tako da, nič spornega.

  • hrenroman 14:36 03.december 2012.

    Ja, od kdaj se pa maček spozna na politiko. Mijavka tistemu, ki mu daje mleko!