Slovenija
59 ogledov

Mačke izginjajo v noč

Zadnji žrtvi pregona v Podgradu, ki sta domnevno padli pod Jagodnikovo roko. Za
1/4
Žurnal24 main
V Podgradu pri Ilirski Bistrici skrivnostno izginjajo mačke. Krajani trdijo, da jih s strelnim orožjem sredi vasi pobija Drago Jagodnik, sicer oče košarkarja Gorana Jagodnika. Policija zaenkrat brez odziva.

Društvo za pomoč živalim Mačkon se je na javnost obrnilo s pismom, v katerem opozarja, da je v Podgradu v zadnjih nekaj letih skrivnostno izginilo več kot 30 lastniških mačk, povečini steriliziranih oz. kastriranih, ki "nič hudega sluteče ležijo, hodijo ali se hranijo na dvoriščih, vhodnih vratih ali ograjah njemu (Jagodniku, op. a.) najbližjih sosednjih hiš."

Vsak skrbi zase. Vsak lastnik mačk je odgovoren, da zanje tudi skrbi. Če pa mačke hodijo po tujih vrtovih in po solati, potem vsak poskrbi po svoje, da se temu izogne.
Drago Jagodnik

Zadnji primer se je zgodil pred nekaj dnevi, ko naj bi Jagodnik proti večeru na dvorišču ene od sosed z neznanim orožjem ustrelil dve njeni mački. Druga soseda, ki ji je v zadnjih letih izginilo že več mačk, pa je društvu poslala pismo s podrobnim opisom vseh pogrešanih živali. Vpleteni poudarjajo, da mačke Jagodniku ne povzročajo nikakršne škode.

Udaril sredi finala SP
Poklicali smo eno od krajank, ki nam je povedala, da je Drago Jagodnik, sicer član lokalnega lovskega društva in predsednik krajevne skupnosti "težak karakter," ki si svoje pravice kroji po svoje, velikokrat na račun sokrajanov, pri tem pa se naslanja na zaščito lokalnih oblasti. Sogovornica je povedala, da si je Jagodnik za zadnji napad izbral večer, ko se je odvijalo finale svetovnega prvenstva v nogometu.

Iz krempljev inkvizitorja se je uspelo iztrgati Tinkotu, ki si je privlekel domov ves krvav, z na 3 mestih zdrobljeno čeljustjo ...
Iz pisma sosede

Njena soseda je takrat zaradi vročine počivala v hiši, ko je od zunaj slišala, kako je Jagodnik svojemu sinu ukazal, naj prinese vreče, nato pa sta se zaslišala strela. Ko je prišla k oknu, je na svojem dvorišču zagledala svoji mrtvi mački. Z možem sta s trupli v rokah razburjena stopila do Jagodnika in mu kadavra položila na zid, pripoveduje sogovornica. Ker je mački kasneje odstranil Jagodnik sam, prizadeta soseda ni mogla predlagati obdukcije, ki bi pokazala, s kakšnim orožjem sta bili pokončani, ostala je le fotografija mrtvih živali, ob njej pa vreče, ki jih je zahteval Jagodnik. Sogovornica pri tem opozarja, da je strelec očitno orožje uporabljal sredi naselja, in to na privatnem igrišču, kjer se pogosto igrata tudi otroka oškodovanke.

pismo, ma%C4%8Dek, podgrad, jagodnik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Policija za zdaj mlačno

Podpredsednica društva Mačkon Andreja Lenassi pojasnjuje, da so o primeru nemudoma obvestili policijo, vendar je bil po njenih besedah prvi odziv zelo mlačen, saj je dežurni policist zatrdil, da preiskovalni sodnik najverjetneje ne bo uvedel preiskave. Jagodniku naj bi sicer pomagala še sosed, ki je mačke lovil v pasti in jih nato izročal Jagodniku, in Jagodnikov sin , za katerega krajani vedo povedati, da je že kot otrok za zabavo rad streljal ptiče.

Jagodnik: Imam deset pušk
Na telefonski klic se nam je odzval tudi Jagodnik, ki nam je zatrdil, da s poboji mačk nima nič. Nato pa je nadaljeval: "Vsak skrbi zase. Vsak lastnik mačk je odgovoren, da zanje tudi skrbi. Če pa mačke hodijo po tujih vrtovih in po solati, potem vsak poskrbi po svoje, da se temu izogne."  Pomenljivo je, da Jagodnik doma nima nobenega vrta, na katerem bi rasla solata, so nam zatrdili njegovi sovaščani.

"Ne eno, doma imam deset pušk," nam je Jagodnik za konec še odgovoril na vprašanje, če ima doma kakšno strelno orožje. "Vi nimate pravice, da me sprašujete takšne bedarije," je dodal in odložil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.