Slovenija
5 ogledov

Madžari kradli v trgovinah

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Celjski policisti so v preteklih dneh v enem od trgovskih centrov v Celju prijeli tri madžarske državljane, ki so kradli oblačila v eni od trgovin.

Trije madžarski državljani stari 35, 39 in 40 let so se v Slovenijo pripeljali z namenom, da bi v različnih trgovinah po Sloveniji ukradli čim več različnih stvari. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je omenjena trojica najprej kradla v poznanem trgovskem centru v Ljubljani, kjer jim je uspelo ukrasti za dobrih 2 tisoč evrov oblačil in obutve.

S tatvinami je trojica nadaljevala v Velenju, kjer so iz trgovin trgovskega centra  uspeli odnesti za okoli 1.200 evrov oblačil in obutve.

Iz Velenja so prišli v trgovski center v Celje, kjer je njihovo sumljivo obnašanje opazil občan, ki je o tem obvestil policijo. V Celju so v dveh trgovskih centrih uspeli ukrasti za dobrih 3.200 evrov oblačil, obutve, športnih izdelkov, posteljnine, zaves in drugih stvari.

Ukradli več oblačil

Na vseh lokacijah so skupno nakradli več sto različnih izdelkov. Dobro izurjeni tatovi so se organizirali tako, da je 35- letnik običajno čakal v avtomobilu na parkirišču, pripravljen da odpelje druga dva in ukradene stvari. Med čakanjem je iz ukradenih stvari odstranjeval etikete in varovala. 39-letna ženska in 40 letni moški pa sta kradla v trgovinah.

Policisti  so po prijavi občana, trojico tatov prijeli in jim vse ukradene stvari zasegli ter jih  bodo vrnili lastnikom. Vsi trije madžarski državljani so brezposelni, eden od njih je brez prihodkov, ostala dva pa sta občasna prejemnika socialne pomoči. Eden od njih in sicer 40 - letni Madžar je bil v svoji domovini v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi storitve kaznivih dejanj.

Policisti so vse tri privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je 39-letni Madžarki in 40-letnemu Madžaru odredil pripor, 35-letnega Madžara pa izpustil na prostost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.