Slovenija
12 ogledov

Madžari protestirajo zaradi Pahorjevih izjav

Borut Pahor Saša Despot
Madžarsko zunanje ministrstvo je ta teden zavrnilo besede slovenskega premiera Boruta Pahorja, ki jih je izrekel na neformalnem pogovoru z novinarji v zvezi z madžarsko ustavo, zakoni in premierjem Viktorjem Orbanom.

Od veleposlanice Darje Bavdaž Kuret so zahtevali tudi uradno opravičilo Slovenije, poroča madžarska tiskovna agencija MTI in dodaja, da se je Pahor že odzval in preko madžarskega veleposlanika v Ljubljani zaprosil za srečanje z Orbanom, da bi mu pojasnil zadevo in da bi "ohranili odlične odnose med Madžarsko in Slovenijo".

Pahor je 28. maja na neformalnem pogovoru z novinarji – posnetek se je kasneje znašel na spletnem portalu YouTube – dejal, da Madžarsko že takoj po koncu predsedovanja EU čaka izolacija in da se že sedaj nihče ne pogovarja z Orbanom.

Kot je danes poročal Pop TV, naj bi Madžarsko o Pahorjevih besedah obvestili iz opozicijske SDS, kjer so na svojih spletnih straneh tudi v angleščini objavili prepis nekaterih navedb, ki jih je na omenjenem brifingu Pahor izrekel na račun nekaterih evropskih voditeljev.

Komentarjev 10
  • privat 09:02 24.julij 2011.

    to je najbolj bolana scena od leta 1940 naprej...še naj zajebe da bomo se morali z orožjem braniti....jaz bi več v tednu naredil koristnega kakor on v življenju!

  • Skippy 00:25 22.junij 2011.

    Sicer pa, če smo pošteni, je povedal resnico, za katero vedo vsi politiki v EU.

  • Skippy 00:17 22.junij 2011.

    namesto da bi Slovenci skupaj držali, gredo tožarit sosedom.