Slovenija
1588 ogledov

Madžarska vladna propaganda cilja na 32-letne Slovence

FB
Protimigrantski oglas, ki ga je sponzorirala madžarska vlada, se vrti tudi pri nas.

Slovenskim uporabnikom Facebooka se je začel prikazovati protimigrantski in protievropski oglas, ki ga sponzorira madžarska vlada. Madžarska vlada v oglasu, ki je profesionalno izdelan, zasmehuje vodjo Alde v Evropskem parlamentu Guya Verhofstadta ter iz konteksta jemlje njegovo izjavo "migrante potrebujemo". Celoten posnetek izvaje si lahko ogledate tukaj.

Avtorji v nadaljevanju nizajo številke glede prihodov migrantov v Evropo ter jih povezujejo z nasiljem. "Čas je, da stresemo Bruselj! Zaščitimo Evropo," ob koncu sponzorirane objave poziva madžarska vlada. 

Madžarska vlada skuša doseči 32 in več let stare Slovence

V Sloveniji se oglas prikazuje starim 32 let in več, v obrazložitvi zakaj se oglas prikazuje pa je na strani Facebbok pojasnjeno "Ta oglas vidite, ker Madžarska vlada skuša doseči ljudi, stare 32 let ali več, ki živijo ali so nedavno živeli v Sloveniji." 

 | Avtor: FB FB

Oglas, ki ga je madžarska vlada objavila že sredi oktobra, si je do danes ogledalo več kot sedem milijonov uporabnikov Facebooka.

Verhovstat od Facebooka zahteva umik oglasa 

V odprtem pismu direktorju Facebooka Marku Zuckerbergu je Verhofstadt poudaril, da gre za oglas, ki je zavajujoč in manipulativen ter da je njegov namen širiti sovraštvo do migrantov. "Takšne objave uničujejo našo demokracijo in našo družbo," je zapisal vodja liberalcev v EP in pozval k umiku oglasa. "Če tega ne boste storili, bom upravičeno podvomil v vaše obljube, ki ste jih izrekli pred Evropskim parlamentom, da se boste borili proti dezinformacijam in lažnim novicam," je Zuckerbergu sporočil Verhoftadt. 

"Orbanizacija Evrope, ki sega tudi v Slovenijo, je resna groznja politični korektnosti in demokraciji"

"Ne želim komentirati pamfletov, ki jih ekstremni posamezniki, stranke in državne institucije objavljajo na druzbenih omrežjih," pa je na naše vprašanje, kako komentira madžasrki oglas odgovoril evropski poslanec Ivo Vajgl, član skupine Alde, ki jo vodi Verhofstadt.
"Takšna retorika in takšni vodje, ki jo naročajo in ustvarjajo, so svet v preteklosti popeljali v katastrofo. Enako “ustvarjalni” in  mirnemu svetu nevarni so tudi danes. Orbanizacija Evrope, ki sega tudi v Slovenijo, je resna groznja politični korektnosti in demokraciji."

 

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 11:04 24.december 2018.

    To je Ivanov prijatelj ,ki ima rad Szlovének !

  • Avatar Meganlasa
    Meganlasa 22:59 21.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • Janez_53 18:45 21.december 2018.

    Govnarji naj rešujejo svoje probleme, nas pa naj pustijo pri miru!