Slovenija
11 ogledov

Magajna bo ovadil policiste

null Žurnal24 main
Nepovezani poslanec Andrej Magajna, ki se je znašel v preiskavi zaradi domnevne otroške pedofilije, bo ovadil policiste, ki so sodelovali v preiskavi.

Najdba razgaljenega dekleta na fotografiji na enem od računalnikov poslanca Andreja Magajne je po njegovih besedah izmišljotina. Policisti so našli šest drugih fotografij, na katerih so morda res pomanjkljivo oblečene srednješolke na morju, vendar Magajna pravi, da fotografije niso njegove in jih ne pozna.

Policisti so mu, kot pravi Magajna, obljubili, da si bodo najdeno ogledali skupaj z njim, a se to ni zgodilo. Odvetnik Franci Matoz zato ocenjuje, da je prišlo do postopkovne napake in namerava v imenu Magajne ovaditi policiste. Poslanec pa napoveduje tudi nadaljnje postopke v zvezi z "naročniki“ preiskave in celo omenja možnost parlamentarne preiskovalne komisije.

Ovadbe so grožnja
Policija se je že odzvala na napovedane ovadbe, ki jih ocenjuje kot grožnje s krivo ovadbo. Namige na nestrokovnost vidijo v luči diskreditiranja policistov in samega postopka, kar naj bi preprečilo odkritje resnice.

Komentarjev 1
  • privat 09:20 24.julij 2011.

    magajna...ali ni to delo politike...kaj pa policija dela??tisto kar jim politika ukaže!! Na cesto red delat