Slovenija
42 ogledov

Maher ostaja v predalu

Slovenija 11.05.13, Ivan Seljak, nacelnik piranske upravne enote, Piran, Lucija, Suzana Kos
Upravna enota. Marca je “ugotovila”, da Maher ne potrebuje gradbenega dovoljenja; zgodba je kljub odločbi inšpektorja zanjo končana.

"Odločba gradbenega inšpektorja ne vpliva na odločitev upravne enote (UE) in primera ne bomo vnovič obravnavali, saj je bil izdan sklep o zavrženju," je pojasnil Ivan Seljak, načelnik piranske UE. Ta je marca "ugotovila", da je sporni objekt Igorja Maherja, ministra z najkrajšim mandatom doslej, enostaven in da zanj gradbeno dovoljenje ni potrebno.

Le če bo zahteval Maher

To je UE odločila, ko je po hitrem postopku obravnavala Maherjevo vlogo, v kateri je svojo "klet" nad Sečoveljskimi solinami opisal kot enostavni objekt; zanj pa po Černačevi uredbi gradbeno dovoljenje ni potrebno. UE ni preverjala dejanskega stanja na terenu, češ da je to stvar gradbene inšpekcije. Kot smo pisali pred dnevi, je ta aprila ugotovila, da je Maherjeva klet črna gradnja (in zanjo Černačeva uredba ne velja), in mu naložila, da jo v 30 dneh odstrani na svoje stroške. Nekdanji minister za infrastrukturo in prostor je napovedal pritožbo.

Na piranski UE pa so ob tem pojasnili, da bi zadevo znova obravnavali le, če bi to zahteval investitor; glede na Maherjeve izjave tega seveda ni pričakovati.

"Če pa bo UE prejela pravnomočno odločbo gradbenega inšpektorja, bomo po uradni dolžnosti uvedli postopek za odmero nadomestila za degradacijo in uzurpacijo prostora," je dodal Seljak, ki ni seznanjen s tem, ali je kriminalistična preiskava glede UE – ta se je po neuradnih podatkih začela prav zaradi Maherja – že končana in s kakšnimi ugotovitvami.

Komentarjev 4
  • Bozan Zabjek 20:12 13.maj 2013.

    Slovenske uradne inštitucije, v tem primeru Piranska UE, so dokaz, zakaj je Slovenija PRVA na seznamu najbolj skorumpiranih držav v Evropi. Koliko je že plačal? Vemo kdo in komu?

  • sweetdogs 09:21 13.maj 2013.

    Slovenija najbolj skorumpirana država!Jakliču tud še niso porušili... Mafija, mafija, mafija, mafija!!!

  • Aspetiamo 08:32 13.maj 2013.

    Malo hrupa, pa se ne zgodi nič. Karavana gre dalje svojo pot. Vse je OK. Pri temu Maherju in tistemu Turčinu in vsem podobnim ...Kdaj bodo za vse državljane enaka pravila. Zaenkrat imamo naivne poštene in racionalne barabe, ki ...prikaži več vedo, da se jim nič ne more in kradejo ko srake, delajo lumparije, izkoriščajo delavce ...