Slovenija
63 ogledov

Maja podiramo nov rekord

OŠ Domžale
1/3
Helios
Šole bodo dobile nove barve. Na desetih slovenskih osnovnih šolah bodo 18. maja podirali svojevrsten Guinnessov rekord, in sicer v množičnem pleskanju notranjih zidnih površin – začeli so otroci, sodelujejo lahko vsi prebivalci lokalnih skupnosti.

Ta teden so učenci desetih osnovnih šol, ki so se priključile projektu, izdelali velike obcestne plakate, ki najavljajo, da  bo letošnji 18. maj še bolj barvit kot sicer.

Projekt poteka pod okriljem podjetja Helios. "Barve imajo v našem življenju pomembno vlogo, čeprav se tega pogosto niti ne zavedamo. Lahko nas napolnijo z energijo, navdajo z optimizmom, spodbujajo naše razmišljanje. Prava kombinacija barv v prostorih je zato pomembna tako doma, v službi kot v šolah. Zato smo se odločili, da osnovnošolcem pomagamo ustvariti spodbudno delovno okolje in polepšati čas, ki ga preživijo v šoli," sporočajo iz podjetja. K barvanju, s tem pa tudi k povezovanju lokalne skupnosti, želijo pritegniti čim več prostovoljcev, staršev in sorodnikov otrok ter ostalih krajanov.

Potrebnih je le pet minut

Kako bo vse skupaj potekalo? V soboto 18. maja bodo vsi udeleženci prišli v eno izmed desetih sodelujočih osnovnih šol. Barvanje bo potekalo med 10. in 12. uro, vmes se lahko pridruži kdorkoli, ne glede na čas prihoda. Rekord pa bodo poskusili postaviti med 11. in 11.05 uro – pri tem je pomembno, da vsi sodelujoči neprekinjeno barvajo vsaj pet minut.

Organizator bo poskrbel za vso potrebno opremo, majico, barve in čopiče, pomagali pa bodo tudi profesionalni slikopleskarji, ki bodo z drugim nanosom barve poskrbeli, da bodo šole pobarvane kot se šika. Na akciji se bo moralo zbrati vsaj okoli 500 ljudi, da bo padel rekord.

Vsi, ki bi se želeli akciji pridružiti ali pa poiskati več informacij, obiščite spletno stran www.barvamo.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.