Slovenija
26 ogledov

Majcenoviču dali rok do torka

konstruktor Daša Purgaj
Plače. Direktor prelomil obljubo. Stavkajoči delavci denarja niso dočakali.

"Z direktorjem smo na zvezi vsak dan. Besedam bomo verjeli šele, ko se bo to tudi zgodilo in bo denar na naših računih," razočarano pove Mladen Kutnjak, prvi sindikalist v podjetju Konstruktor, kjer okoli 270 delavcev zaradi dveh manjkajočih plač in regresa stavka že mesec dni. Danes naj bi namreč dobili zaostalo majsko plačo, a se to ni zgodilo.

Direktor Samo Majcenovič je za Žurnal24 še včeraj zatrjeval, da ureja zastave s kreditodajalcem. "To je zasebna zastava, zato da se jamči poplačilo kreditodajalcu. Če to uredimo, imamo obljubljeno nakazilo," je dejal Majcenovič, ki pa je bil v dogovorih očitno neuspešen.

Delavci so sicer že včeraj slutili, da bo direktor prelomil obljubo, zato so mu na sestanku dali pogoj, da bodo, če do torka prihodnjega tedna ne bodo prejeli denarja, prek jamstvenega sklada sami vložili zahtevek za začetek stečaja. Čim prej se namreč želijo prijaviti na zavod za zaposlovanje, saj so po Kutnjakovih besedah, na robu preživetja.

Konstruktor VGR ima sicer za okoli 49 milijonov evrov dolgov do bank in za okoli 20 milijonov evrov dolgov do dobaviteljev in podizvajalcev. Upnikom je vodstvo podjetja, ki se je v zadnjih tednih zamenjalo že dvakrat, v predlogu prisilne poravnave ponudilo polovično poplačilo v štirih letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.