Slovenija
21 ogledov

´Majska toča ni nič nenavadnega´

Toča v Bizoviku.
1/7
Žurnal24 main
Ponekod v Sloveniji so se že drugi dan zapored razbesnele nevihte s točo. Po besedah Andreja Velkavrha iz Agencije za okolje RS ta pojav v tem letnem času ni nič nenavadnega.

V fotogaleriji si poglejte podobe toče iz ljubljanskega predmestja Bizovik.

Andrej Velkavrh z Agencije za okolje RS je za zurnal24.si dejal, da ta pojav za aprilske in majske dni ni nič nenavadnega, ˝saj je v preteklosti toča že aprila potolkla cvetoče drevje˝. Res da smo točo tako bolj vajeni poleti, pa nas lahko ta, ob za njo ugodnih pogojih, preseneti tudi aprila. Kot je razložil Velkavrh, so med pomembnimi dejavniki nastanka toče razmeroma visoka temperatura pri tleh, dotok hladnejšega zraka v višinah in dovolj vlage.

Po besedah sogovornika lahko na točo računamo tudi v soboto. Ta se bo začela s sončnim vremenom, popoldne pa bo treba spet treba računati na možnost neviht in ploh, ki se lahko na vzhodu države zavlečejo v noč na nedeljo.

Podrobno vremensko napoved za Slovenijo in širšo okolico si preberite na našem vremenskem portalu, dostopnem na tej povezavi .

Žurnalova naveza
Če imate posnetke današnje toče, pošljite fotografije na  mobilno številko ali elektronski naslov naveza@zurnal24.si. Mobilna številka za pošiljanje SMS-ov ali MMS-ov s slikami: 4224. Pred besedilo oziroma v polje Zadeva vpišite ključno besedo NAVEZA. Za fotografijo vam bomo plačali 20 evrov, če jo bomo objavili v časniku Žurnal24 ali tedniku Žurnal. Fotografije, objavljene na spletnem portalu, se ne honorirajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.