Slovenija
37 ogledov

Makedonci besni na Telekom

Za milijonske izgube naj bi bile krive predvsem slabitve naložb v tujini. (Foto: Žurnal24 main
Televizija. Nazadovoljstvo uporabnikov s storitvami družbe One v slovenski lasti.

Anonimka. Uporabniki digitalne televizije Boom TV, ki jo ponuja makedonski telekomunikacijski operater One, katerega lastnik je Telekom Slovenije (TS), se množično pritožujejo nad nizko kakovostjo storitve. Več naj bi jih imelo težave tudi z digitalnimi sprejemniki, iz programske sheme naj bi izginili trije nacionalni programi, je poročala makedonska televizija Sitel.

Po besedah TS je storitev digitalne televizije, kot jo ponujajo v Makedoniji, edinstvena. “Nekatere pomanjkljivosti se pojavljajo, vendar jih sproti rešujemo. V Makedoniji imamo okrog 30 tisoč naročnikov na digitalno televizijo. Njihovo število nenehno narašča, in sicer za od sto do nekaj sto na dan,” je povedala Darinka Pavlič Kamieni iz Telekomove službe za odnose z javnostmi. S televizijskimi hišami, ki so iz programske sheme izpadle, pa naj bi se že dogovarjali za vnovično vključitev.

Gneča v poslovalnicah

72 evrov kazni morajo plačati uporabniki storitve Boom TV, če želijo pogodbo prekiniti prej kot v dveh letih.

Operater One je dan po objavi televizijskega prispevka, ki navaja domnevne težave uporabnikov, navedeno označil za “škandalozne laži in žalitve”. Med drugim so novinarji televizije Sitel omenjali tudi, da so trgovine operaterja One v Makedoniji preplavljene z jeznimi kupci, ki želijo prekiniti naročniške pogodbe za storitev Boom TV, pri čemer morajo plačati pogodbeno kazen. Iz družbe One pa sporočajo, da kupci sicer res preplavljajo njihove trgovine, vendar  zaradi zanimanja za njihove storitve in z namenom sklenitve novih pogodb.

Iz TS pojasnjujejo, da imajo uporabniki možnost, da digitalni sprejemnik uporabljajo brez nadomestila deset dni in ga lahko, če niso zadovoljni, tudi vrnejo. “Pri predčasni prekinitvi 24-mesečne pogodbe mora uporabnik plačati pogodbeno kazen v višini 71,53 evra,” še dodajajo pri TS.

One, d. d., kupili lani
Kot je znano, je TS lani odkupil stoodstotni delež družbe Cosmofon, današnji One. Za nakup so odšteli 186 milijonov evrov, isto leto so v Makedoniji kupili tudi podjetje Germanos Telecom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.