Slovenija
29 ogledov

Makuc ni več direktor

Predsedstvo ŠOU v Ljubljani, ki ga vodi Tomaž Černe, ni delilo pogledov na priho Žurnal24 main
Direktor ŠOU v Ljubljani se je s predsedstvom ŠOU dogovoril za sporazumen odhod s funkcije, na katero je bil imenovan leta 2005.

Direktor Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani Edvin Makuc se je s predsedstvom ŠOU zaradi razhajanja v načinu delovanja študentske organizacije dogovoril za sporazumen odhod s funkcije. Študentski zbor ŠOU v Ljubljani bo na prvi naslednji seji do imenovanja novega direktorja imenoval vršilca dolžnosti.

Med Makucem, ki je bil na položaj direktorja imenovan leta 2005, in vodstvom ŠOU naj bi že pred časom nastali konflikti, katerih vzrok naj bi bilo rastoče nezadovoljstvo študentov z Makučevim delom. Ljubljanska študentska vlada je zato najvišjemu zakonodajnemu telesu ŠOU v Ljubljani, študentskem zboru, ki je sestavljen iz predstavnikov posameznih fakultet, izvoljenih na študentskih volitvah, predlagala njegovo razrešitev.

Na seji 28. novembra so člani predsedstva ŠOU v Ljubljani predstavili razloge za razrešitev. Izpostavili so slabe odnose, pomanjkanje zaupanja in različne poglede na prihodnost. Kljub vsemu pa poslanci takrat njegove razrešitve niso podprli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.