Slovenija
17 ogledov

Malčke in šport bi ob šoli

Občina Naklo se za morebitni šolski športni center pogovarja o odkupu 2,5 hektar Žurnal24 main
Predlog. Obudili so idejo o nogometnem igrišču za šolo. Po novem bi še vrtec.

Občina proučuje možnost, da bi vrtec in nogometno igrišče postavila ob šoli. Župan Marko Mravlja se zaveda številnih prednosti, svari pa pred preuranjenimi in pretiranimi pričakovanji. ''Pogovori potekajo. Z lastnikom smo navezali stik in pridobili njegovo ceno. Zdaj želimo še sami opraviti cenitev, predlog pa po novem letu predstaviti občinskim organom,'' je pojasnil.

Do 12 oddelkov
Vrtec
. Vrednost prihodnjega vrtca je skupaj z opremo ocenjena na 2,5 milijona evrov. Imel naj bi deset oddelkov, z možnostjo dveh dodatnih.

Nov šolski športni center
Občina Naklo je nogometno igrišče že poskušala umestiti na zemljišče ob šoli. Ker je bila v pogajanjih o ceni neuspešna, se je prejšnji župan Ivan Štular spogledoval z drugimi lokacijami. Njegov naslednik je zato previden.

Pobuda o umestitvi vrtca za šolo pa je sveža. Do zdaj se je omenjalo predvsem območje ob domu upokojencev. Mravlji se zdi ob potencialni navezi šola-vrtec-novo nogometno igrišče privlačna zamisel o oblikovanju šolskega športnega centra. ''Bolj smiselno je, da sta vrtec in šola skupaj. Lažje bi bilo za starše,'' je bil praktičen. Hkrati je posvaril pred pretiranimi pričakovanji in povedal: ''Občini se ne mudi.''

Če bi bila pogajanja neuspešna, obstajata za vrtec in igrišče še dve možnosti, je dodal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.