Slovenija
17 ogledov

Malčki tekmovali v olimpijskem duhu

Otroci so na miniolimpijadi spoznavali različne športe in olimpijske simbole. Žurnal24 main
V Novem mestu je potekala prava miniolimpijada. Na stadionu Portovald ni manjkalo otroške razigranosti in želje po novih znanjih.
"Šolska športna tekmovanja so pomembna stopnja v razvoju mladih športnikov, zato postavljamo v ospredje spoštovanje med vsemi udeleženci, spodbujamo zdravo tekmovalnost, prijateljstvo in pozitivno vzdušje na tribunah," je v zaprisegi pred približno 300 otroki iz novomeških vrtcev dejal Aleš Šolar iz Olimpijskega komiteja Slovenije, sicer idejni oče in organizacijski vodja vseslovenskega projekta miniolimpijade.

Na stadionu Portovald se je na četrti Miniolimpijadi z Lumpijem zbralo blizu 300 otrok iz 12 vrtcev v novomeški občini.

"Veseli smo, da sta se nam letos pridružila tudi vrtca Stopiče in Brusnice,"
je dejal Matjaž Kuzma, strokovni sodelavec novomeške agencije za šport.

Otroci so spoznavali olimpijske simbole in se pomerili v petih disciplinah: miniodbojki, nogometu, teku na sto metrov, peteroskoku z ročkami in metu vorteksa. Najmlajšim in njihovim vzgojiteljicam so pomagali tudi atleti, nogometaši in odbojkarice. Prav vsi otroci, ki so sodelovali na prireditvi, pa so ob koncu prejeli nagrade.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.