Slovenija
12 ogledov

Male laži v zadevi BMW

Račun brez krčmarja. Po dovoljenju za postavitev sončnih elektrarn v vladni služ Žurnal24 main
Sončne elektrarne. Služba za podnebne spremembe sploh ni imela dovoljenja.

Nasprotovanje. "Z načrti za postavitev sončnih elektrarn zavod za varstvo kulturne dediščine ni bil seznanjen in temu zaradi spomeniških lastnosti, avtorstva arhitekture, obnove in vidne izpostavljenosti objekta vsekakor nasprotuje," nam je sporočila Damijana Slabe.

Osnutek 1: Dovoljenje
To dejstvo smo predstavili vladni službi za podnebne spremembe, ki je v ponedeljek, ko je časopis Finance objavil zgodbo o sto beemveejih, zatrjevala dobesedno takole: "Kot eden od ciljev projekta pa je bilo dogovorjeno, da se bo privarčevani denar vložil v gradnjo sončnih elektrarn, konkretno v gradnjo ene sončne elektrarne na objektu ministrstva za zunanje zadeve (MZZ) in ene sončne elektrarne na objektu Gregorčičeva ulica 25."

Fabianijeva arhitektura
Spomenik. Paviljonski kompleks Mladika s šolo, licejem in pripadajočimi zelenimi površinami predstavlja znamenito delo arhitekta Maksa Fabianija. Kot kulturni spomenik je vpisan v register nepremične kulturne dediščine.

Danes so zgodbo relativizirali. Odgovorili so nam, da se zavedajo, da na streho stavbe MZZ postavitev ni mogoča. Opozarjajo, da osnutek projekta zajema postavitev sončne elektrarne na nadstrešek dovoza v parkirno hišo in na požarne stopnice. In še, da bi šli po mnenje zavoda pred postavitvijo.

Osnutek 2: Pogodba
V uredništvo smo dobili tudi osnutek pogodbe, ki naj bi jo podpisala BMW in vlada. Iz nje beremo, da se vlada in BMW dogovarjata za do 200 vozil, pogodbeno razmerje pa temelji na lizingu. Ko smo osnutek poslali na vlado, so nam sporočili, da gre za delovni osnutek, medtem ko so na BMW odgovorili, da besedilo osnutka pogodbe ni bil pripravljeno in usklajeno na BMW, zato ga ne morejo komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.