Slovenija
29 ogledov

Male maškare so preganjale zimo

Več kot dvesto otrok je včeraj v pisanih oblačilih v Trgovski center Bled prines Žurnal24 main
Pust. Na Bledu je včeraj veselo rajalo več kot dvesto otroških maškar. V Gorjah so vlekli ploh.

Pustni torek je bil v znamenju rajanja za otroke, ki je v blejski trgovski center privabilo več kot dvesto razigranih maškar.

Rajanje so organizirali na Turizmu Bled, za zabavo pa so poskrbeli v športni agenciji Sporty. Otroci od prvega do petega razreda osnovne šole, otroci iz vrtca ter vzgojiteljice in učiteljice – ki so se na pustni dan spremenile v cvetlice – so uživali v pustnih norčijah skupaj s Piko Nogavičko in njenimi prijatelji, kljub soncu pa je bil dobrodošel topel čaj.

Brezplačnih krofov so bile deležne maškare na sobotnem pustnem sprevodu, ki se ga je udeležilo več kot petsto maškar,” je povedala Diana Šebat s Turizma Bled in dodala, da prav zaradi pustovanja gostje iz tujine sicer ne prihajajo na Bled. Hoteli so ta čas zasedeni okoli 30-odstotno, dobro zasedenost pa pričakujejo med velikonočnimi prazniki.

V Gorjah pa so včeraj poskrbeli za tradicionalno prireditev, star običaj vleke ploha s konjsko vprego – ta naj bi bil v razmislek samskim fantom, ki jim še ni uspelo skočiti v zakonski jarem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.