Slovenija
47 ogledov

Mali delničarji spet nad Bavčarja

31_03_09_bam_istrabenz_bavcar_toplak Žurnal24 main
Društvu Mali delničarji - Skupaj smo močnejši je uspelo razširiti dnevni red skupščine Istrabenza s točkami, ki zahtevajo revizijo in odškodninsko tožbo.

Društvo MDS tako predlaga, naj skupščina izbere revizorja, ki bo preveril "postopke vodenja posameznih poslov družbe, vključno s posli povečanja ali zmanjšanja osnovnega kapitala v zadnjih petih letih, zaradi katerih je družbi Istrabenz, d. d., nastala nepopravljiva škoda in jo privedla do insolventnosti. Pri tem pregledu se izvzamejo že pregledani posli v izredni oziroma posebni reviziji, razen če obstaja sum, da niso bili izvedeni skladno s predpisanimi standardi."

Skupščini predlagajo tudi, da revizorsko hišo izbere prek javnega razpisa in pri tem izloči tisto, ki je v zadnjih petih letih že opravljala revizijo poslovanja Istrabenza.

Pri tem pa naj sprejme sklep, da poslovodstvo Istrabenza na osnovi izsledkov revizije, iz katerih izhaja morebitni sum povzročitve nepopravljive škode za družbo, v pol leta od zasedanja skupščine vloži odškodninsko tožbo zaradi morebitne škode, ki sta jo z vodenjem povzročila nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar in nekdanji prvi nadzornik Janko Kosmina.

Poslovodstvo družbe Istrabenz d.d., naj na osnovi izsledkov revizije posameznih poslov družbe, iz katerih izhaja morebitni sum povzročitve nepopravljive škode za družbo v roku 6 mesecih od dneva skupščine vložiti tožbo za povrnitev škode, ki so jo družbi v zvezi z vodenjem poslov družbe povzročili nekdanji predsednik uprave Istrabenza d.d., Igor Bavčar in nekdanji predsednik nadzornega sveta Janko Kosmina, zaradi opustitev dolžnosti skrbnega izvajanja nadzora, ter ostali člani nadzornega sveta
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.