Slovenija
79 ogledov

Mali Facebook triki

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Z nekaj majhnimi koraki lahko precej izboljšate svojo Facebook izkušnjo.

Ko ste si uredili svoj profil na najbolj priljubljenem socialnem omrežju s 400 milijoni uporabnikov, lahko storite še več. Kako? Z naslednjimi nasveti boste imeli boljšo uporabniško FB izkušnjo in s tem boljšo povezavo s prijatelji. Večina trikov je lažje izvedljivih in so primerni za vsakogar.

Nasvet št. 1
Na spodaj opisani način boste prišli do geografske "umazanije" vaših prijateljev. Gre za orodja Socialistics: Če bi se radi dokopali do demografskega ozadja množice vaših Facebook prijateljev, bo ta programček kot nalašč za vas. Socialistics vam bo razkril podatke o starosti, maternem jeziku, državo rojstva vaših prijateljev in vse skupaj prikazal v všečnem grafikonu. Podatkov ne bo videl nihče razen vas, če boste aplikacijo dodali k vašemu profilu.

Nasvet št. 2
Tudi Facebook ima, podobno kot Google ali kateri drug spletni iskalnik, možnost naprednega iskanja. Če bi radi preko mreže poiskali prijatelja, pa veste le njegovo ime in približno starost, potem v iskalno polje vpišite njegovo ime, leta pa omejite s simboloma y1 in y2.

Na primer, radi bi poiskali prijatelja iz osnovne šole z imenom Andrej. V iskalno polje vpišite Andrej y1:20 y2:23 in iskalni niz bo poizvedoval po vseh Andrejih, ki so stari med 20 in 23 leti.

Iščete lahko tudi po dveh različnih iskalnih pojmih, a jih je treba ločiti z znakom | (AltGr + W). Če bi torej radi, da vas prijatelji lažje najdejo, izpolnite čim več polj v vašem profilu.

Nasvet št. 3
Vaše Facebook informacije so lahko vidne tudi v vašem e-poštnem računu Gmaila z dodatkom Xoopit za spletni brskalnik Firefox. Dodatek je namenjen brskanju in pošiljanju datotek, slik in video izsekov preko storitve Gmail. Ena od dobrih lastnosti dodatka je je tako imenovana seldom touted. Uporabniku omogoča prikaz Facebook profila stikov iz Gmail adresarja in njihovih trenutnih statusov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.