Slovenija
40 ogledov

Mali mercedesi iz Revoza od leta 2013

Twingo je Revozov najpomembnejši avtomobilski model. (Foto: Arhiv Revoz) Žurnal24 main
Napovedi, da bodo morda čez nekaj let v novomeškem Revozu izdelovali tudi Daimlerjeva vozila, z napovedjo povezave med Daimlerjem in Renault-Nissanom postajajo resnične.

 

Predsednik uprave Revoza Aleš Bratož je za zurnal24.si dejal, da je bilo z objavo partnerstva potrjeno, da bo tovarni Revoz Novo mesto zaupana proizvodnja naslednika današnjega twinga in štirisedežnega smarta od leta 2013 dalje.

Družbi sta namreč po večmesečnih pogajanjih danes potrdili strateško partnerstvo.

Renault-Nissan bo tako v nemškega velikana vstopil v obliki 3,1-odstotnega deleža, enak delež pa bo francosko-nemška naveza dala na razpolago tudi Daimlerju, sicer bolj znanemu kot proizvajalcu mercedes-benzov in smartov.

Naslednji twingo na elektriko
Dogovor določa, da bosta družbi skupaj razvijali Renault-Nissanove dizelske in bencinske motorje, ki jih bodo vgrajevali v nove modele smarta in twinga, te motorje pa bodo prilagodili tudi za uporabo v novih kompaktnih vozilih znamke Mecedes-Benz. Naslednji generaciji twinga in smarta fortwoja pa bosta od leta 2013 dalje na voljo tudi v različici z električnim pogonom.

Predsednik Daimlerja Dieter Zetsche meni, da se bodo družbe v partnerstvu zelo dobro dopolnjevale, pri čemer pa povezovanje ne bo vplivalo na identiteto blagovnih znamk proizvajalcev.

Predsednik in glavni izvršni direktor Renault-Nissana Carlos Ghosn je prepričan, da je povezovanje dragoceno v današnji, še bolj pa v prihodnji avtomobilski industriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.