Slovenija
76 ogledov

Mali princ kuhal "na črno"

Župan MOV Bojan Kontič pravi, da so verjeli izjavi HDMP, da ima ustrezno registr Žurnal24 main
Neskladja. V akte niso vnesli oddajanja ležišč in obratovanja javne kuhinje.
Da nekaj ni v redu, smo začeli ugotavljati, ko so se začele vrstiti pritožbe in smo o tem obvestili pristojne organe.
Bojan Kontič

"Humanitarno društvo Mali Princ (HDMP) smo opozorili na neskladje v temeljnih aktih in jim naložili, naj nepravilnosti odpravijo," je za Žurnal24 potrdila Andreja Grlič, glavna tržna inšpektorica. Društvo bo njihovo ugotovitveno odločbo prejelo danes.

Na obzorju spremembe
Iskali bodo novega
. Kot je dejal Kontič, bodo na podlagi ugotovljenih nepravilnosti lahko ukrepali. "Pogodbo s HDMP bomo najverjetneje prekinili in iskali novega ponudnika za javno kuhinjo, saj smo dolžni zaščititi naše občane."


Pritožbe čez hrano

HDMP je v Velenju dvignil nemalo prahu, o čemer smo že pisali. Mestna občina Velenje (MOV) je vse do novega leta zagotavljala brezplačno hrano v javni kuhinji tako za nekdanje Vegradove delavce kot svoje socialno ogrožene občane, ki pa so opozarjali, da je hrana slaba. Od novega leta MOV tople obroke zagotavlja le še svojim občanom. "Teh je približno 60, upravičenost pa ugotavljajo na centru za socialno delo," je pojasnil župan Bojan Kontič in dodal, da so HDMP kot najugodnejšega ponudnika izbrali na razpisu. "Verjeli smo temu, kar so zapisali, podatkov pa nismo preverjali. Da nekaj ni v redu, smo začeli ugotavljati, ko so se vrstile pritožbe in smo o tem obvestili pristojne organe, konkretno tržni inšpektorat, da zadeve preveri."

Brez ležišč in kuhinje
Kot so ugotovili inšpektorji, društvo v svojem temeljnem aktu ni imelo določene dejavnosti oddajanja ležišč v najem za daljši čas v samskem domu, niti nudenja prehrane v javni kuhinji. "To je v nasprotju z zakonom o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno," je pojasnila Grličeva, ki pa jo je HDMP že obvestilo o vložitvi vloge za spremembo statuta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.