Slovenija
145 ogledov

Mally na sodišču

"Mišič nima nič konkretnega. Vse glede podkupovanja je v smislu, da je tako razu Žurnal24 main
Piran. Nekdanji javni uslužbenec na upravni enoti Klavdij Mally naj bi zahteval podkupnino.

Zloraba položaja. Jutri se bo na koprskem okrožnem sodišču začel proces, v katerem je Klavdij Mally (LDS), nekdanji načelnik oddelka za okolje in prostor na piranski upravni enoti, osumljen zlorabe položaja. Šlo naj bi za jemanje podkupnine oziroma zahtevo po njej, kazenski zakonik pa za to predvideva denarno kazen in do osem let zapora.

            2
odvetnika (Boštjan Penko in Bojan Starčič) branita obtoženega.

Proti Mallyju je bilo sicer v preteklosti vloženih 15 kazenskih ovadb zaradi nepremičninskih poslov, gradbenih dovoljenj in drugih prostorskih ukrepov. "Vse so bile zavržene, razen Mišičevega naznanila. Če bi bilo kaj res, me ne bi leta 2007 pridržali le za 24 ur, sploh pa je šlo za politični obračun, ker me tedanji minister Gregor Virant (SDS) ni hotel imenovati na mesto direktorja upravne enote, čeprav sem edini izpolnjeval pogoje," razlaga Mally.

Gašpar Mišič ima dokaze
"Mally mi je rekel, da se lahko zmoti namenoma ali slučajno – jaz bom propadel, on pa ne bo izgubil nič," se spominja Gašpar G. Mišič, ki trdi, da je tedanji javni uslužbenec za izdajo gradbenega dovoljenja "pričakoval ustrezno nadomestilo".

"Imam materialne dokaze, govora pa ni bilo o drobižu. Mally je bil natančno seznanjen z mojim finančnim položajem, zneskom zadolženosti za 1,4 milijarde tolarjev pri Banki Koper zaradi Rezidence Park v Luciji. O podkupninah, ki naj bi jih sprejemal, se je šušljalo povsod, nihče pa ni upal v javnost. Poznam še vsaj pet ljudi, ki so imeli z njim podobne izkušnje kot jaz," dodaja Mišič. Mally ga je sicer zaradi njegovih izjav že tožil zaradi klevetanja. Primer je romal vse do vrhovnega sodišča – Mally je izgubil in moral Mišiču povrniti vse sodne stroške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.