Slovenija
1 ogledov

Malo cvetja, veliko glasbe in piva

Organizatorji obljubljajo, da se bo našlo nekaj za vsak okus. Jutri bosta na Tru Žurnal24 main
Glasbeniki bodo obiskovalce prireditve Pivo in cvetje zabavali do sobote, nedelja pa bo obarvana etnološko, z ohcetjo in parado.

V mestu s komaj 3600 prebivalci je vse nared za začetek letošnje tradicionalne, 45. prireditve Pivo in cvetje. Ta se začenja danes in bo en dan krajša kot prejšnja leta, a program, kot poudarjajo organizatorji, ne bo nič skromnejši kot prej.

"Tudi letos se bo našlo za vsak okus nekaj, namenoma pa smo tiste glasbene goste, ki so najbzanimivejši, razporedili na vse dni, da gneča na soboto, ki je že tradicionalno najbolje obiskana, ne bi bila prehuda. Sicer pa bo tudi letos v ospredju predvsem dober žur, za pollitrski vrček piva pa bo treba odšteti le 1,8 evra," pojasnjuje Andreja Križnik, predsednica Turističnega društva Laško.

Za začetek Plestenjak
Tako bodo že danes, na tradicionalni Dan Laščanov, na glavnem odru na Aškerčevem trgu gostovali Jan Plestenjak s svojim bendom ter Manca Špik in Samuel Lucas, na Trubarjevi aveniji, namenjeni mladim, pa Siddharta.

Jutri bosta na Trubarjevi aveniji igrali skupini Dan D in Leeloojamis, v soboto pa Šank rock z gosti: laško pihalno godbo, Tinkaro Kovač, Natalijo Verboten ter 6Pack Čukurjem. Na glavnem odru bodo obiskovalce zabavali skupina Mambo Kings, Tereza Kesovija in Tanja Žagar, v soboto pa Rock Partyzani, Natalija Verboten z bendom in slovenski trubači Dej še en litro. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji narodno-zabavne glasbe, že drugo leto zapored pa se bo glasba razlegala tudi z bregov reke Savinje, tako imenovana vodna simfonija pa se bo v soboto zvečer združila z veličastnim ognjemetom ob glasbeni spremljavi z gradu Tabor.

Za konec ohcet in parada
Nedelja, zadnji dan prireditve, bo obarvana bolj etnološko. Začela se bo s čisto pravo ohcetjo po stari šegi, na kateri se bosta poročila Štefan Razgoršek iz Laškega in Mihaela Penca iz Krškega, popoldne pa bo v znamenju parade piva in cvetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.