Slovenija
36 ogledov

Malo delo pokopano

(Vir: Državna volilna komisija)
1/13
Žurnal24 main
80 odstotkov proti malemu delu in le 20 odstotkov za. Pahor priznava, da so se ljudje z zavrnitvijo malega dela izrekli tudi proti vladi.

Neuradni rezultati: 20 % ZA, 80 % PROTI

Število preštetih glasovnic: 99 %

Volilna udeležba: 33,84 %

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Uradni rezultati bodo znani čez teden dni, vendar niti glasovnice iz tujine ne morejo bistveno spremeniti rezultata. Vlada mora zato začeti razmišljati o drugačni rešitvi. Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik je danes že omenjal dodatno obdavčitev študentskega dela, saj so po njegovem mnenju tudi zaradi padca zakona o malem delu pod vprašajem sredstva za financiranje novega štipendijskega zakona.

Kakor si bomo postlali, tako bodo naši otroci spali.
Slovenski premier Borut Pahor

Pahor: "Tudi Drnovšek je izgubljal"
"Ljudje niso glasovali samo proti zakonu, ampak so se izrekli tudi proti vladi, o tem ni nobenega dvoma," 
priznava premier Borut Pahor.

"Predsednik vlade Janez Drnovšek je izgubil šest referendumov, čeprav je njegova vlada uživala zelo veliko podporo," pa se kljub porazu tolaži Pahor. "Tiste reforme, ki niso šle na refendum, so pod streho, gospodarstvo okreva. Zame je pomembno, da prihajamo pred ljudi s predlogi dobrih zakonov,"  je povedal premier.

"Osredotočili se bomo na uspeh pokojninske reforme, če bo zavrnjena, bo imela posledice na denar, na mednarodnih trgih bo postal dražji ali nedostopen," je opozoril Pahor in dodal, da zaradi padca referenduma "ne pričakuje posledic na mednarodnih trgih".

Svetlik: "Slaba popotnica"
"Mislim da je to slaba popotnica za nadaljnje reforme, za uveljavitev katerih pa se bomo borili," je še povedal minister za delo Svetlik. "Z malim delom smo želeli ljudem odpreti novo možnost za zaposlovanje in dati dodatne pravice. Ljudje dodatne ponudbe niso prepoznali in so se tega novega bolj bali, kot da bi v tem videli priložnost."

"Novi projekti bodo zastavljeni odločneje s strani prepričevanja ljudi, za kaj pravzaprav gre," je v komentarju na padlo malo delo povedal Svetlik.

Potrebujemo ne enega, ampak tri zakone za ureditev trga dela.
Dušan Semolič, ZSSS

Semolič: "Študente mora vlada jemati resneje"
"Gre za jasno sporočilo, da pot vlade ni naša pot. Ljudje ne potrebujejo fleksibilnosti, ampak varnost," pa je povedal  Dušan Semolič iz ZSSS. "Uspeli smo, da zakon ne bo veljal, a problemi na trgu dela ostajajo. Poduk mora biti, da moramo sindikati, delodajalci in politiki združiti sile in se osredotočiti na službe za nedoločen čas. Pričakujemo premik v filozofiji te vlade," je še povedal Semolič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.