Slovenija
1216 ogledov

Mami pokojne jeseniške deklice odvzeli novorojenega otroka

Sanda Alibabić Saša Despot
Mami, ki je od lani poleti v priporu, je jeseniški center za socialno delo odvzel otroka.

Sanda Alibabić, ki je od lani poleti v priporu zaradi očitkov o soodgovornosti za smrt dveletne hčerke, je po poročanju Dnevnika jeseniški center za socialno delo odvzel otroka. Odvetnica Darja Roblek, ki jo zastopa po uradni dolžnosti, zatrjuje, da so to storili s prevaro. 

V izjavi za prej omenjeni časnik je Roblekova dejala, da je jesniški center za socialno delo ob odvzemu otroka navedel "izgovor, da so potrebne preiskave, v resnici pa je šlo za izvajanje odločbe jeseniškega centra za socialno delo, ki so ji jo potem v porodnišnici tudi vročili"

Roblekova je pojasnila, da je otrok v rejništvu in da njegova mati soglasja o skrbništvu, ki so ji ga dan po odvzemu prinesle socialne delavke, ni podpisala. Odvetnica je še dodala, da razmišlja o tožbi na evropskem sodišču za človekove pravice, saj se ji zdi "kršenje pravic otroka, ki ga mati ne more niti dojiti po rojstvu, nezaslišano", še piše Dnevnik.

Alibabićeva se je po podatkih Dnevnika v ponedeljek vrnila v pripor, kjer je tudi njen partner in soobtoženi ter domnevni oče odvzetega novorojenčka Mirzan Jakupi.

Tožilstvo obtoženima očita zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje ter več kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb različnih kategorij, med drugim posebno hude telesne poškodbe, ki je 4. julija lani vodila v smrt deklice.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
 • nergač 10:38 23.marec 2017.

  Če bi vi, komentatorjii kakršni ste, imeli kaj besede, bi še danes gorele grmade, ljudi bi razčetverjali, jih zastrupljevali in vlekli s kleščami salo z njih....dobro da ste vsi penzionisti ali pa na socialnih transferjih....no, vsaj večina vas...

 • Anastazija234 09:15 23.marec 2017.

  Odvetnica je še dodala, da razmišlja o tožbi na evropskem sodišču za človekove pravice, saj se ji zdi "kršenje pravic otroka, ki ga mati ne more niti dojiti po rojstvu, nezaslišano",??? naj ta odvetnica, če jih ima, svoje ...prikaži več otroke pusti tej zveri samo en dan v zaporu, da JIH UJČKA IN DOJI....LEPO PROSIM RES, KAKŠNI IDIOTI DONS PRIDEJO DO IZOBRAZBE, tudi če si odvetnik ne pomeni da ščitiš grozodejstva in psihopate. To Sando bi js sterilizirala, tko kot so to naredili z eno brezdomko v Kranju, ki je kar rojevala rojevala rojevala ...otrok je dons za ceu avtobus. Vsaj do znašanja nad lastnimi otroci ni prišlo. Kot je to počela tale zverina zvožena, zavožena in še kaj drugega. Vsaka mama, ki zapusti otroka ali zganja nad njim psihično ali fizično nasilje, si ne zasluži ne pravice zagovarjanja ne ničesar. Za moške velja enako. Kje je bla ta krula od odvetnice in vsi ostali pristojni organi, da bi ukrepali ko še ni bilo prepozno za malo deklico??? prov na kozlanje mi gre

 • Avatar Mitja Grmovšek
  Mitja Grmovšek 08:45 23.marec 2017.

  Naj se scvre v zaporu, prasica!