Slovenija
3745 ogledov

Mamica: "Neverjetni ste in s tako bogatimi darili res lepšate praznike otrokom"

Zahvale božičku in Dedku mrazu
1/3
Zahvale božičku in Dedku mrazu
"Med otroki in mladostniki so tudi taki, ki nimajo staršev, otroci, ki so pozabljeni. Otroci, katerim starši ne zmorejo privoščiti lepih daril, kaj šele tako bogatih, kot so jih prejeli letos."

Bralke in bralci portala Žurnal24.si so decembra znova pokazali svojo srčnost in bogato obdarili številne otroke v stiski. Z našimi zvestimi bralkami in bralci ter Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje vsako leto v novembru objavljamo pisma otrok iz socialno ogrožeih družin, ki jih pišejo Božičku ali dedku Mrazu.

Njihove želje so ponavadi zelo skromne, nekateri si želijo le sreče za družino, da bi se mamica nehala jokati, da bi očka ozdravel ali da bo konec koronakrize. Mnogi so si tudi v letu 2021 želeli le osnovnih stvari, ki se zdijo mnogim samoumevne: majice, hlače, čevlji, knjiga ali šolske potrebščine.

In tu ste znova pozitivno presenetili vi, dragi bralci, ki ste takoj po izidu otroških želja rezervirali svoje otroke, številni ste obdarili celo dva ali več otrok. Nekateri ste objavo širili naprej in rezervirali otroke za vaše sorodnike, sodelavce in prijatelje! In to ni vse. Večinoma ste otrokom ob željah v paketek dodali tudi sladkarije ali kakšne druge stvari in potrebščine, ki so se jih otroci neznansko razveselili. Ker ste mnogi želeli obdarovati otroke v stiski in so bili vsi otroci že rezervirani, ste kupili in zavili splošno darilce, ki ga je prejel otrok, ki ni prišel na vrsto za pisanje pisemca. Znova ste razveselili še več otrok, kot je bilo samih pisemc z željami. 

Številni otroci so bili tako veseli, da so svojemu Božičku ali dedku Mrazu narisali risbice v zahvalo ...

Zahvale božičku in Dedku mrazu | Avtor: Zahvale božičku in Dedku mrazu Zahvale božičku in Dedku mrazu

Žal njihovih obrazkov veselja, ko so odpirali čisto svoja darila, niste mogli videti. So pa zato poslali zahvale številni skrbniki otrok. 

"Skupaj z darili ste nama vsi skupaj prinesli veliko sreče in veselja, z besedami se ne more povedati, kakšno srečo čutimo vsi mi. Lepo vas pozdravljam," je zapisala ena od presrečnih mamic. 

"Najlepša hvala. To leto je res bilo težko. Naša dva gresta z ZPM Ljubljana Moste-Polje tudi na tabor in že skačeta od veselja. Vsem, ki pomagate, želim predvsem zdrave božične praznike in ostanite tako super!" pa je zapisala ena od skrbnic. 

"Naša deklica je prejela vaše darilo in moram vam povedati, da se je tako razveselila, da so še meni prišle solze na oči. Neverjetni ste in s tako bogatimi darili res lepšate praznike otrokom. Vse dobro vam želiva z mojo deklico!" je bila ganjena ena od mamic.

Zahvale božičku in Dedku mrazu | Avtor: Zahvale božičku in Dedku mrazu Zahvale božičku in Dedku mrazu

Posebno leto, leto 2021

"Poleg mnogo prostočasnih aktivnosti, ki smo jih kljub zaostrenim ukrepom v tem letu uspeli izvesti (npr. izlet v Škocjanske jame, humanitarni tabori v Kranjski Gori in v Zambratiji), so nas tudi letos presenetili neverjetno hvaležni starši. Med temi pa je veliko takih, ki živijo v šibkih in skromnih socialnih ter ekonomskih razmerah," nam je pojasnila Estera Popovič iz ZPM.

"Tu pa ste meseca decembra na pomoč pristopili tudi vi. Ekipa ZPM Ljubljana Moste-Polje je s pomočjo vas, bralcev, in drugih dobrih ljudi letošnje leto obdarila več kot 400 otrok pa tudi mladostnikov, ki to močno potrebujejo. Brez vaše pomoči ne bi zmogli pomagati toliko ljudem, ki so se zaradi različnih okoliščin znašli v stiski," opisuje. 

Med otroki in mladostniki so po njenih besedah tudi taki, ki nimajo staršev, otroci, ki so pozabljeni, otroci, katerim starši ne zmorejo privoščiti lepih daril, kaj šele tako bogatih, kot so jih prejeli letos.

 

Z božično akcijo Žurnal24 smo obdarili več kot 100 otrok in mladih po vsej Sloveniji. Na božični dan so tako pod smrečicami tudi večkrat pozabljene in na rob odrinjene otroke pričakala bogata darila, pripravljena z mnogo truda in srčnosti. ZPM Ljubljana Moste-Polje smo izjemno veseli in hvaležni, da smo skupaj z vami lahko del te zgodbe.

Estera Popovič

Meni, da smo letos uspeli dokazati, da kadar stopimo skupaj, lahko naredimo veliko dobrega. "Darilca in paketki so tako čakali pod smrečicami tudi tam, kjer sicer ne bi. V novem letu si tako želimo, da bi bilo še več takih dobrih del in akcij, v katere vstopamo skupaj z vami in s tem razveseljujemo otroke in njihove starše. Hvala, ker ste z nami, in upamo, da bo tako tudi v prihodnje," dodaja. 

Darila za otroke | Avtor: ZPM Ljubljana Moste-Polje ZPM Ljubljana Moste-Polje