Slovenija
22 ogledov

"Mamica se je sesula od sreče"

Slovenija 08.11.2012 Anita Ogulin, predsednica Komisije za socialna vprasanja in Saša Despot
S socialnega dna ste rešili družino, ki je razmišljala o samomoru. Pomagali ste številnim.

"Z navdušenjem sporočam, da smo presegli številko pet tisoč evrov in smo vam neskončno hvaležni," nam je sporočila Anita Ogulin z Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje. Toliko ste namreč v pičlih nekaj dneh zbrali za petčlansko družino, katere stisko smo v Žurnalu opisali 6. aprila. Mati s službo, od plače katere ni ostalo dovolj niti za topel obrok, otroci lačni, izklopljena elektrika in brezposeln oče, ki bi poprijel za vsakršno delo. Bili so pred deložacijo, pred odklopom vode, zato sta starša pomislila celo na samomor. Končni znesek nam iz ZPM sporočijo prihodnji teden, odplačevanje dolgov družine pa so začeli že v četrtek. "Mamica se je sesula od sreče," je dejala srečna Ogulinova.

Pomembna sporočila

Za štiričlansko družino s spolno zlorabljenim otrokom in očetom na smrtni postelji ste zbrali 2.173,60 evra, za zaposleno mater z dvema otrokoma, ki zaradi dolgov in nesreče nima niti za osnovne položnice, pa ste darovali 470,25 evra.

"Iskrena hvala Žurnalu in vsem bralcem, ki ste s svojimi prispevki družinam vsaj deloma pripomogli preživeti vse težje čase in jim posredovali tako pomembna sporočila – da niso sami, da vam je mar zanje," je sklenila Ogulinova.

Komentarjev 3
  • izRODEk 15:33 14.april 2013.

    Če že hočeš: interventne ukrepe za zmanjšanje javne porabe je predlagal Pahor tik pred predajo poslov konec 2011 ob zaključku mandata, v katerem je revščina tako skokovito narasla (glej statistične podatke cen življenskih potrebščin, višino socialnih transferjev..). Pahorjeva vlada je ...prikaži več revščino podedovala od 1.janševe in jo samo še povečala, ker ni sprejela ukrepov, ki bi jih morala že prva janševa.preVarant in Janša sta Pahorjev interventni načrt podprla. Že samo denarna socialna pomoč se je zaradi Pahorja zmanjšala iz 288,81, na podlagi zajamčenega minimalnega OD, na 260,00€ in to v času, ko je revščina naraščala. Janša je nedavno v tistem času rekel, da revščine ni (štruce kruha v smeteh).Svetujem ti, da še kaj prebereš, ne samo Demokracijo, Reporter, Politikis, še kaj drugega. Ja, tudi Mladino priporočam. In Dnevnik. ; )

  • erikkk 13:40 14.april 2013.

    Pa kaj tu mešaš Pahorja pa Viranta tu zraven čudi me da ne oeniš tudi JJ... Predvsem prva dva s socijalno stisko ljudi nimata nič. Boj je kriv tretji.

  • izRODEk 12:38 14.april 2013.

    Zakaj Anita Ogulin ni ministrica za delo družino socialne zadeve in enake možnosti?Preprosto: Ker ni pokvarjena, kot so vsi ostali tam zgoraj na oblasti. Tej zdajšnji, prejšnji...Dokler ljudje bolj verjamemo raznim Pahorjem ali preVarantom kot tej ženski, nam ni pomoči.