Slovenija
144 ogledov

''Mamin odvetnik diskreditiral očeta''

Natalija Markač, zagovornica otroka, trdi, da mamin odvetnik zdaj pritiska iz oz Žurnal24 main
Mamin odvetnik iz ozadja ''pritisnil'' na šefa očeta triletne deklice, ki jo je sodišče dodelilo mami. Otrokova zagovornica je že dejala, da se bo proti sklepu borila z živim zidom.

''Sprašujem se, zakaj zdaj pritiski iz ozadja? Zakaj je zdaj treba vplivati na ljudi? Česa se oni bojijo?'' je zgrožena zagovornica triletne deklice Natalija Markač, ki nas je opozorila, da naj bi mamin odvetnik posredno pritiskal na očeta.

Pojasnil bi le svoj vidik v tej zgodbi
Mamin odvetnik, Miran Kos, je za naše uredništvo potrdil, da je klical nadrejenega od očeta, a poudaril, da z nikakršnim namenom, da bi na kogarkoli vplival. Naši novinarki je pojasnil, da se je želel le pogovoriti, kam lahko pripelje ta zgodba, kakšne so lahko posledice za otroka ter da v tej bitki ni videti konca. Povedal je še, da je želel k problemu pristopiti s človeško noto, kar sicer, kot je dejal, ni običajno.  

Spomnimo, oče je že napovedal, da se bo na sklep sodišča pritožil, saj je to natanko po enem tednu odločilo, da ni zadržkov, da deklica ne bi živela pri mami, čeprav je ta trenutno v varni hiši.

Odvetnik Miran Kos, pooblaščenec matere 3-letne deklice, danes klical očetovo pooblaščenko in šefa v očetovo službo. Želel naj bi se le bolj ''človeško'' pogovoriti. ''Zakaj zdaj pritiski iz ozadja?'' pa se sprašuje otrokova zagovornica Natalija Markač.

Odvetnik Kos poklical tudi očetovo pooblaščenko
''Predstavil je svoje stališče, kako naj bi se zadeva razpletla oziroma končala in predvidel tudi posledice,'' je današnji Kosov klic pojasnila očetova pooblaščenka Sonja Ternik.

''Izrazila sem nestrinjanje. Pojasnila sem naše stališče, da zadeve ni mogoče prejudicirati, saj je v teku preiskava, vsa dejstva oziroma okoliščine, ki so bile zatrjevane in v ta namen predloženi dokazi, pa so takšna, da je  mladoletnega  otroka potrebno zaščititi, dokler se zadeva v celoti ne razišče. Tega tudi Varna hiša ne zagotavlja, '' je v odgovoru za zurnal24.si zapisala Ternikova. Dodala je še, da je s stališčem materinega pooblaščenca seznanila tudi očeta. 

Sodišče je prevzelo veliko odgovornost
''Zoper sklep o zavrnitvi predloga za izdajo začasne odredbe bo vložena pritožba, o njej pa bo odločalo Višje sodišče v Mariboru. Nedvomno je sodišče, ob vseh zatrjevanih dejstvih in predlaganih dokazih ter zaslišanjih, z odločitvijo, da z začasno odredbo ni sprejelo nujne vnaprejšnje odločitve v zaščito otroka, nase prevzelo veliko odgovornost. V teku je namreč izvršilni postopek, v katerem lahko v vsakem trenutku pride do neposredne izročitve otroka v okolje, ki ni preverjeno in lahko s tem otroku nastane nenadomestljiva ali težko nadomestljiva škoda,'' je o nadaljnih korakih še zapisala Sonja Ternik.

''Mamin odvetnik klical očetovega šefa''
Po besedah Markačeve pa je mamin odvetnik klical očetovega šefa in mu rekel, naj se sestane z očetom in mu razloži, kaj vse se mu bo zgodilo, in da vse, kar počne, nima smisla ter da bo šel v zapor. Šefu naj bi dejal tudi, naj oče raje odneha, če je dober delavec.

''Govorila sem z očetom, bil je že na sestanku pri šefu, ki je skočil v zrak po vsem, kar se je zdaj zgodilo. Oče mu je dejal, naj odvetnik Kos dela svoje, da se ga ne boji in da se z njim nima kaj pogajati,'' je za zurnal24.si povedala Markačeva.

Hočemo le izvedenca
Kos je po mnenju Markačeve dodobra prestopil mejo korektnosti v odvetništvu, zato se je tudi obrnila na medije.   

''Mi hočemo samo izvedenca,'' je dejala Markačeva. ''Naj izvedenec pove svoje mnenje, zdaj imamo samo ustno zagotovilo mame, da zlorabe otroka ni bilo. Naj o tem odloči izvedenec. Samo to hočemo in sprašujem se, zakaj je potrebno delovanje v ozadju, če so prepričani, da ni nič narobe,'' še pravi zagovornica deklice.

Pritisk tudi na CSD?
Po navedbah Markačeve naj bi Kos ''pritisnil'' tudi na direktorico Centra za socialno delo Ravne na Koroškem, Sonjo Tiršek. Ta nam je na vprašanje, ali  so danes govorili z odvetnikom Kosom odgovorila le, da ''Sodišče Centra o svoji odločitvi ni obvestilo, niti ni Centra kontaktiral odvetnik  z dopisom.''

Po informacijah naj bi Miran Kos pisal tudi notranji ministrici Kresalovi, pravosodnemu ministru Zalarju in varuhinji človekovih pravic Čebašek Travnikovi. Ali to drži, v uredništvu na odgovor še čakamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.