Slovenija
64 ogledov

"Mandati svetnikov nezakoniti"

Krajnc meni, da so tudi v občinske odbore namensko imenovani ljudje, ki nimajo p Žurnal24 main
Izredna seja. Občinski svetniki zavrnili pritožbi Darinke Ploj in Borisa Ferka.

“Težko je reči karkoli pametnega. Bil sem edini, ki je na tej seji sploh razpravljal, to postaja praksa,” je bil Darko Krajnc, predsednik SMS – Zeleni, vidno razočaran po včerajšnji izredni seji občinskega sveta Občine Šentilj.

Enajst za, sedem proti
Na njej so občinski svetniki namreč z 11 glasovi za in sedmimi proti pričakovano zavrnili pritožbi Darinke Ploj in Borisa Ferka, ki sta se na upravno sodišče pritožila zaradi domnevnih nepravilnosti pri glasovanju po pošti o kandidatih za občinski svet na jesenskih lokalnih volitvah.

Še možne pritožbe
“Šlo je bolj za formalnost, sklep smo dopolnili, nejasnosti so končane,” je dejal župan Edvard Čagran. Kljub temu imata pritožnika osem dni časa, da se znova pritožita. V tem primeru bi se o pritožbi odločalo vsebinsko, ne procesno. “Po zakonodaji očitno bolj šteje postopek kot materialni dokazi. Posvetovali se bomo z odvetniki,” je o morebitni pritožbi povedal Krajnc, ki je ob tem opozoril, da mandati občinskih svetnikov sploh niso zakoniti. Potrjeni so bili namreč, še preden se je odločalo o pritožbah.

“Sklep je v delu, ki se nanaša na podelitev mandatov, pravnomočen,” pa meni Renata Trajbar Kurbus, direktorica občinske uprave. Ta je svetnikom predložila tudi sklep upravnega sodišča v zvezi z županskimi volitvami, ki ga je to zavrglo, saj za odločanje o volilnih 
dejavnostih ni pristojno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.