Slovenija
62 ogledov

Manj denarja za vrtce

Vrtec enota Gregorčičeva-Krekova Vrtca Ivana Glinška Nino Verdnik
V vrtcu odpadajo ploščice. V proračunu krčijo sredstva.

“V umivalnici vrtca odpadajo ploščice; lahko bi poškodovale kakšnega otroka. Za varnost je slabo poskrbljeno,” nam je povedal zaskrbljen starš otroka, ki obiskuje enoto Gregorčičeva - Krekova Vrtca Ivana Glinška Maribor.

Sanacija med počitnicami

Irena Elbl, ravnateljica vrtca, je povedala, da je seznanjena s problemom in da je o tem takoj poročala lastniku, torej Mestni občini Maribor (MOM). “Pristojni so si že ogledali enoto. Sprejema se projektna dokumentacija, ki predvideva sanacijo stranišč in umivalnice za otroke. Sredstva bo občina zagotovila,” je pojasnila Elblova ter dodala, da bi lahko do sanacije prišlo med počitnicami. Do takrat pa naj bi poskrbeli, da se otroci ne bodo poškodovali.

Polovica manj denarja

V letošnjem proračunu je sicer zagotovljenih manj sredstev za investicije v občinske vrtce kot lani. Kot je razvidno iz proračuna, bo za investicijsko vzdrževanje objektov vrtcev letos namenjenih 212 tisoč evrov, kar je 250 tisoč evrov manj kot lani.

Med večjimi investicijami sta obljubljeni energetska obnova enote Ob gozdu Vrtca Jadvige Golež Maribor in energetska obnova enote Gledališka Vrtca Ivana Glinška Maribor. Za obnovo opreme za vse mariborske vrtce pa je predvidenih 80 tisoč evrov.

Vpisanih manj

V sredo se je zaključil vpis v mariborske vrtce. Po podatkih MOM je letos nižji kot pretekla leta. “Na natančne številke bo treba še počakati,” so pojasnili na MOM in dodali, da bo za vse mariborske otroke v njihovih vrtcih dovolj prostora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.