Slovenija
0 ogledov

Manj dostopnosti do storitev

˝Sklenili smo pogodbo tudi z Lekarno Portorož, od katere nabavljamo del zdravil Žurnal24 main
Zmanjšanje sredstev primarni dejavnosti bo prizadelo tako koncesionarje kot javne zavode. Vlada javnosti ni seznanila, da se bo tako zmanjšala dostopnost do storitev.

Splošni dogovor v zdravstvu za letos ni bil usklajen, vlada ga je sprejela enostransko, je dejala predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Gordana Kalan Živčec. Opozarja, da bo zmanjšanje sredstev primarni dejavnosti prizadelo tako koncesionarje kot javne zavode, vlada pa javnosti ni seznanila, da se bo tako zmanjšala dostopnost do storitev.

 

Zaposlenim višje plače

Ko je ZZZS načrtoval zmanjševanje prihodkov, ni načrtoval zmanjševanja svojih programov, načrtuje pa povišanje sredstev za plače svojih zaposlenih, pravi Kalan Živčeceva.

Predsednik odbora za zasebno dejavnost Dean Klančič je prepričan, da gre za odvzem sredstev za nazaj, ki naj bi ga izvršili v zadnjem delu leta, kar je po njihovi oceni nezakonito in zelo nekorektno do državljanov s strani vlade.

"Pričakujemo odgovornost tako vlade kot ZZZS, da o zmanjševanju dostopnosti in o zmanjševanju možnosti uveljavljanja iz pogojev pravil ZZZS tudi obvestijo svoje uporabnike oziroma svoje zavarovance," je še dejala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.