Slovenija
14 ogledov

Manj hrane iz intervencijskih zalog EU

Trgovina Nik Rovan
Karitas. Kljub veliko prošnjam za pomoč zaradi omejenih sredstev ne morejo pomagati vsem.

Lani se je povečalo število starejših in brezdomcev, ki so potrebovali pomoč, ter otrok, ki prejemajo šolske potrebščine, pravijo v 
Slovenski karitas.

Deset milijonov za pomoč

Mreža Karitas je za različne oblike pomoči leta 2011 skupno namenila 9.102.678 evrov, lani 9.718.054. “Povečanje gre predvsem na račun pomoči ob poplavah, na področju splošne dobrodelnosti se je nekoliko okrepila materialna pomoč družinam, otrokom in starejšim,” pojasnjuje Matic Podržaj iz Slovenske karitas. Število rednih prejemnikov materialne pomoči se ni bistveno spremenilo, zaradi zmanjšanja količin hrane iz intervencijskih zalog Evropske unije (EU) se je nekoliko zmanjšalo število občasnih prejemnikov manjše materialne pomoči. Leta 2011 so materialno pomoč prejeli 138.204 ljudje, lani 130.611 ljudi.

Vsem ne morejo pomagati

“Kljub veliko prošnjam za pomoč zaradi omejenih sredstev žal ne moremo pomagati vsem, saj želimo pri rednih pomočeh ohraniti dostojno, primerno in še učinkovito raven obsega pomoči posameznim gospodinjstvom,” pravi Podržaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.