Slovenija
27 ogledov

Manj naredijo, 
a plače dobijo

Aleksandar Lukić (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Statistika je povedala svoje: policisti so letos delali manj.

Policija, kot smo pisali pred dnevi, kupuje nove alkoskope in laserske merilnike hitrosti. Glede na letošnjo statistiko se sprašujem, zakaj je treba nadomestiti prav vse obrabljene oziroma zastarale pihalnike? Zaposlenih policistov namreč ni nič manj (po podatkih na spletni strani e-uprave naj bi bilo na policiji zaposlenih 9.200 ljudi ali skoraj 200 več kot v začetku leta), plačo za svoje delo dobijo, a ga ne opravijo toliko, kot so ga bili sposobni opraviti v istem obdobju lani. Po statistiki so namreč v primerjavi z lani v prvem trimesečju letos opravili 16.659 testov alkoholiziranosti manj. Kje pa se policisti zamudijo pri opravljanju svojega dela? Se prek (ne)dela kaže le njihovo nezadovoljstvo z razmerami v policiji?

Priporočilo. Namesto v alkoskope bi bilo zaradi neuporabljanja teh morda bolj smiselno investirati v še kakšen kos policijskega oklepa. Ta bi može v modrem varoval pred nezadovoljnim ljudstvom, ki grozi z zasedbo ulic. Druga možnost je investicija v provido (sistem, ki je vgrajen v policijska vozila); ta posname voznika v prekršku. Investicija v zadnje se menda policiji na račun prekrškarjev povrne zelo hitro, trdijo viri. Zakaj jih torej ne bi nabavili še več? Namesto da se prah nabira na pihalnikih, bi bilo smiselno dokupiti zadeve, ki bi v blagajno dejansko prinesle denar, v promet pa red. Prvega, če bodo provide služile svojemu namenu, bo vse manj, bomo pa zato brezskrbneje vozili po cestah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.