Slovenija
11 ogledov

Manj ponudbe 
v zadnjem hipu

Pri agenciji Potovanje večje povpraševanje po počitnikovanju na Hrvaškem pripisu Žurnal24 main
Hrvaška. Zasedenost hotelov in apartmajev za četrtino višja.

Dozdajšnja zasedenost hotelov in apartmajev na Hrvaškem je od 20 do 30 odstotkov večja kot lani. Tako za poletne počitnice pravi Jernej Mahne iz turistične agencije Potovanje. Povpraševanje po počitnicah na Hrvaškem pa je po njihovih ocenah višje za od približno 10 do 20 odstotkov.

Razmislite o rezervaciji
"V Kompasu vam lahko zatrdimo, da so konkretne napovedi, posebej za poletno sezono, za zdaj od 20 do 30 odstotkov boljše v primerjavi z istim obdobjem lani," pravi tudi Irena Soban iz Kompasa. V primerjavi s predlani je zasedenost višja za od 10 do 20 odstotkov. Upoštevati velja predvsem, da letos na Hrvaškem ne bo toliko ponudbe v zadnjem hipu kot prejšnja leta, opozarja, a dodaja, da je o uspehu sezone še prezgodaj govoriti.

Višje cene v Istri
"Cene na Hrvaškem so v primerjavi z lani ostale na približno isti ravni," pravi Mahne. Glede na lani so se najbolj spremenile pri posameznih objektih v Istri, kjer so se povišale za od približno pet do deset odstotkov. Po njegovih podatkih je tudi zasedenost med poletnimi počitnicami največja prav v Istri. V Kompasu večjih sprememb pri cenah na Hrvaškem niso zaznali.

Poceni zaradi bližine
Hrvaška je za Slovence eden izmed najcenejših počitniških ciljev zaradi bližine in možnosti najema cenejših apartmajev. Cene nočitve v hotelu s polpenzionom so odvisne od kraja in ponudbe, v Opatiji se denimo začnejo pri 30 evrih, v Šibeniku pri 24 evrih, v Rovinju pa pri 31 evrih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.