Slovenija
16 ogledov

Manj voženj, a dosti več denarja

LPP Saša Despot
Po podražitvah. Potniki kupujejo več mesečnih in manj enkratnih vozovnic, ki so za polovico dražje.

Ljubljanski potniški promet (LPP) je imel januarja 18 odstotkov več prihodkov kot januarja lani, februarja pa kar 26 odstotkov več kot februarja lani. To je posledica podražitve vozovnic, saj je treba od novega leta za eno vožnjo s prestopanjem namesto 80 centov plačati 1,20 evra, za mesečne vozovnice pa le tri evre več (37 evrov). So s finančnim izkupičkom zadovoljni? "Je v skladu s pričakovanji," so odgovorili na LPP, ki ima na leto okoli sedem milijonov evrov izgube.

Januarja je za slabih pet odstotkov upadlo število voženj v primerjavi z lanskim, a to v javnem podjetju pripisujejo "vremensko ugodnejšemu januarju", ker so februarja že imeli dva odstotka voženj več kot februarja lani. Hkrati so januarja prodali osem odstotkov več mesečnih vozovnic, februarja pa 27 odstotkov več kot v istem obdobju lani. Februarja lani so na primer prodali 5.900 splošnih mesečnih vozovnic, prejšnji mesec pa 9.800. Letos so v prvih dveh mesecih prodali skoraj 480 tisoč enkratnih vozovnic manj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.