Slovenija
4 ogledov

Manj vpisnih mest za študente

Mariborska univerza Nino Verdnik
Mariborska univerza. Začenja se drugi krog prijav. Devet fakultet prosi za pomoč.

"Za letošnje študijsko leto smo razpisali okoli tisoč vpisnih mest manj kot prejšnja leta," je pojasnil Dejan Škorjanc, prorektor za študentske zadeve Univerze v Mariboru (UM). Mariborska univerza namreč danes začenja postopek drugega prijavnega roka, ki bo trajal do 29. avgusta.

"Kakovost bo enaka"

Kljub finančnim težavam, ki jih imajo nekatere mariborske fakultete, so na UM zatrdili, da kakovost študija ne bo ogrožena.

Spomnimo, v zadnjih tednih je bil najbolj izpostavljen primer mariborske fakultete za naravoslovje in matematiko (FNM), kjer je bilo zaradi likvidnostnih težav ogroženo tudi izplačilo plač zaposlenim. Tako kot drugim fakultetam tudi njim grozi, da bodo za letos zaradi varčevanja dobili manj sredstev.

Rektor Danijel Rebolj je fakultetam v težavah dal možnost, da se prijavijo na poziv za dodelitev finančne pomoči. Kot so povedali na UM, je za pomoč zaprosilo devet fakultet. "Računamo, da bomo dobili dodatnih 400 tisoč evrov. Tako bi konec leta tekoče poslovanje končali s pozitivno ničlo," je za Žurnal24 pojasnila Nataša Vaupotič, dekanja FNM.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.