Slovenija
29 ogledov

Maraton Franja osvojil Pleše

Kolesarji, maraton Franja 2012
1/7
bralka
Prvi je ciljno črto prečkal David Pleše. Lanski državni prvak v olimpijskem triatlonu je skupini petih kolesarjev pobegnil pet km pred ciljem. Za njim sta se zvrstila Gregor Tekavec in Borut Rovščak. V ženski konkurenci je zmagala Špela Škrajnar pred Nežo Flajs.

Malo po 9. uri se je v oblačnem vremenu na najdaljšo, 156-kilometrsko preizkušnjo zapeljalo 1706 kolesarjev, ki jih je pot vodila od Ljubljane čez Vrhniko, Logatec, Godovič, Idrijo, Cerkno, preko najtežjega dela, sedemkilometrskega vzpona na Kladje, od koder so kolesarji pot proti Ljubljani nadaljevali skozi Sovodenj, Škofjo Loko, Vodice in Tacen. Današnji maraton je bil vrhunec tridnevne prireditve, ki se je začela v petek s kronometrom za državne naslove, nadaljevala pa v soboto z otroškim in družinskim kolesarjenjem.

"Vesel sem, da mi je uspelo, saj vemo, da je Franja pogosto loterija. Ves čas sem spremljal kolesarje, kako vozijo, in kaj kmalu nas je pet že po vrhniškem klancu pobegnilo. Na Kladje sem prišel v skupini štirih kolesarjev, s katerimi smo nato vozili skupaj skoraj do konca. Na Dunajski cesti sem se odločil za pobeg. Vedel sem, da sem v dobri formi, zato sem poizkusil. Uspelo mi je in sem res vesel," je po zmagi za spletni portal sportal dejal 28-letni Pleše in dodal: "Franja je zame rekreacija, sem namreč triatlonec in moji cilji so v svetovnem pokalu. Želim si tudi na olimpijske igre, sam sem moral letošnje kvalifikacijske tekme zaradi zloma petnice izpustiti. Tako bom sedaj treniral za Rio."

.

Komentarjev 1
  • drzavljan 12:50 10.junij 2012.

    Odgovorni, ki jim je prišla na mislel tako idiotska ideja, da izpeljejo maraton v petek, bi morali vsi po vrsti odleteti in celo plačati kazen. Upam, da bodo volilci odgovorne kaznovali na volitvah.Kaj takšnega se lahko godi samo v ...prikaži več državi, kjer so ljudje tako hlapčevski, da ne upajo povedati kaj si mislijo in jim politiki urejajo življenje. Namesti, da bi politiki delali tisto kar ljudje zahtevajo. Vendar, če ljudje nič ne zahtevajo so pač večni sužnji.Tako rekoč so s tem maratonom v najbolj prometnem času paralizirali osrednjo Slovenijo in 500.000 prebivalcev. Želel bi izvedeti katere osebe in organizacije so tako umsko zaostale, da so to naredile ?