Slovenija
22 ogledov

Maratonci bodo tekli v lepem

Ljubljanski maraton Anže Petkovšek
Vsem, ki se nameravajo udeležiti letošnjega Ljubljanskega maratona, se ni treba bati, da se bo ponovil lanski vremenski scenarij. Lepo vreme z visokimi temperaturami za ta čas se bo nadaljevalo vse do torka.

Danes bo pretežno oblačno, z rahlim dežjem, ki se bo pojavljal v večjem delu Slovenije, le na jugovzhodu bo večinoma suho. Več padavin lahko pričakujejo v zahodnih krajih, ob morju pa lahko tudi zagrmi. Veter bo prehodno oslabel. Najvišje temperature bodo od 16 do 21 stopinj Celzija.

Jugozahodnik bo nad našimi kraji pihal še vse do torka, pravi Uroš Strajnar, dežurni prognostik na agenciji za okolje. Tako bo tudi v prihodnjih dneh v vzhodni polovici Sloveniji dokaj sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Predvsem na zahodu države bo lahko rosilo ali rahlo deževalo.

Nedelja, ko se bo v Ljubljani odvijal maraton, bo suha in lepa. "Za nekatere udeležence utegne biti malce pretoplo," pravi Strajnar, ki izključuje možnost ponovitve lanskega scenarija, ko so se tekači spopadali s snegom in dežjem.

Današnje napovedi sicer kažejo, da lahko v sredo in četrtek prihodnji teden pričakujemo ohladitve. Dnevne temperature naj bi se tako spustile na okoli 10 stopinj Celzija. A kot vse kaže, je že po četrtku pričakovati vnovično otoplitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.