Slovenija
32 ogledov

Marčevske in 
aprilske plače maja

Delo v TVM bo zaradi pomanjkanja materiala zastalo. (Foto: Barbara Bradač) Žurnal24 main
TVM. Če delavci zaostalih plač ne bodo dobili konec meseca, se v podjetju obeta stavka.

Na včerajšnjem zboru delavcev v Tovarni vozil Maribor (TVM) so se zaposleni strinjali, da marčevske plače na svoje bančne račune prejmejo v ponedeljek, 24. maja, aprilske pa v petek, 28. maja,” o vnovičnem zamiku pri izplačilu plač v TVM pravi Martin Dular, predsednik regijske organizacije sindikata Skei Štajerska. “Če plače na dogovorjen datum ne bodo izplačane, bo naslednji dan stavka. Zdaj pa res ni več šale. Ljudje nimajo več od česa živeti,” dodaja Dular.

Spomnimo: konec marca so si zaposleni z zagroženim protestnim shodom zagotovili januarske plače, februarske pa so kljub takrat drugačnim obljubam dobili šele pred slabim mesecem. 


Na delo znova v ponedeljek
Okrog 170 zaposlenih v TVM, ki že dalj časa prejemajo plače z mesečnim in daljšim zamikom in so bili za delovnimi stroji od začetka aprila, bo jutri in v petek znova doma. “Ni materiala za proizvodnjo, zato bo delo stalo. Zaposleni se bodo v službo vrnili v ponedeljek,” še dodaja Dular. Predsednik uprave TVM Janez Lipuš pa se včeraj na naš klic ni odzval.

Znova blokirani računi
Podjetje TVM ima od začetka aprila znova blokiranih pet od šestih transakcijskih računov, sicer pa od 5. maja Kad z javnim zbiranjem ponudb prodaja tudi dobre tri odstotke lastniškega deleža, ki ga ima v tem mariborskem podjetju. Rok za oddajo ponudb se bo iztekel 4. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.