Slovenija
24 ogledov

Maribor dočakal pustno povorko

celje, pustovanje, pust, tovšak
1/16
Žurnal24 main
Na pustni torek je Zveza prijateljev mladine na Trgu svobode že tradicionalno pripravila pustovanje za male in velike pustne maske.

Dopoldan so se vrtčevski otroci in šolarji zabavali skupaj z gusarji, popoldansko pustno povorko po mestnih ulicah in trgih pa sta vodila miličnika na hoduljah.

Vstop v Galerijo.

Najboljše maske so nagradili, izvirnosti pa ni manjkalo niti med najmlajšimi, saj so tudi oni opozarjali na nedokončane mariborske projekte, med katerimi je tudi Trg Leona Štuklja.

Najštevilčnejša pustna maska so bili otroci iz OŠ Toneta Čufarja, ki so se spremenili v najboljše kuharje. Opaziti je bilo tudi nekaj benečanskih mask, sicer pa so se danes našemili predvsem otroci.

Letošnji pust pade na osmi marec, kar je po koledarju najbolj pozno v zadnjih 200 letih. Na isti dan bo pust potekal spet leta 2095, en dan kasneje pa je bil le enkrat in sicer devetega marca leta 1943.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.