Slovenija
3 ogledov

Maribor: hišne preiskave, trije pridržani

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Policija na območju Policijske uprave (PU) Maribor izvaja aktivnosti na področju preiskovanja gospodarske kriminalitete. Opravlja hišne preiskave. Trem osebam odvzeli prostost.

Kot so sporočili s PU Maribor, se kriminalistična preiskava izvaja v smeri utemeljitve sumov storitve kaznivih dejanj davčne zatajitve, pranja denarja v hudodelski združbi in ponarejanja znamenj za zaznamovanje blaga, mer in uteži.

Po naših informacijah naj bi preiskovali poslovanje bencinskega servisa BB na Teznem v Mariboru. Hudodelska združba je osumljena, da je z odvzemom indikatorja razbarvala kurilno olje in ga nato dražje prodajala kot dizelsko gorivo. Koliko časa naj bi to počeli in koliko litrov razbarvanega olja so prodali, zaenkrat ni znano.
 
V zaključni akciji, ki poteka na območju PU Maribor, sodelujejo kriminalisti in policisti PU Maribor, pri izvedbi nekaterih preiskovalnih dejanj pa sodelujejo tudi pooblaščene uradne osebe Carinske uprave Republike Slovenije.

Tri osebe pridržane
"Policija pri tem izvaja hišne preiskave v šestih objektih in šestih vozilih. Hišne preiskave se izvajajo pri različnih fizičnih osebah in gospodarskih družbah, kjer se iščejo materialni dokazi, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Ob tem je kriminalistična policija na podlagi pooblastil Zakona o kazenskem postopku zaradi razlogov zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o obravnavanih kaznivih dejanjih trem osumljenim osebam odvzela prostost in jih pridržala,"
so sporočili.
 
Ob tem so dodali, da operativne aktivnosti kriminalistične policije na terenu še vedno potekajo, v naslednjih dneh pa se bo nadaljeval pregled zasežene poslovne dokumentacije ter drugih predmetov in podatkov, ki so bili zaseženi pri izvajanju hišnih preiskav oziroma zbiranju obvestil v predkazenskem postopku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.