Slovenija
21 ogledov

“Maribor je mesto kakovostnega vina”

Trgatev mediaspeed
Stara trta. Desetdnevni festival vina in kulinarike se bo končal s slavnostno trgatvijo.

Maribor. “Količina pobranega grozdja s Stare trte bo letos daleč od rekorda, bo pa kakovost zelo dobra. Visoke temperature so poskrbele, da trta odlično dozoreva,” pred trgatvijo najstarejše trte na svetu, ki raste na Lentu, pojasnjuje Stane Kocutar, mestni viničar in skrbnik te mariborske znamenitosti.

Zanimanje raste

Tudi tokrat bo slavnostna trgatev sklenila Festival Stare trte, ki se od včeraj v Mariboru odvija že enajstič. Do nedelje, 25. septembra, bodo mariborske prireditve tako v znamenju kulinarike in vina. “Maribor želimo narediti kot prepoznavno mesto, v katerem se prideluje kakovostno in dobro vino. Obisk na festivalu iz leta v leto raste, zanimanje je vse večje,” pravi Milan Razdevšek, direktor Zavoda za turizem Maribor.

Kuhali bodo novinarji

Poleg slavnostne trgatve prihodnjo nedeljo se bo v sklopu festivala odvilo tudi 9. Evropsko prvenstvo novinarjev v kuhanju lovskega golaža; pod okrilje festivala spadata tudi 30. Kmečki praznik v Svečini in Dan čebelarstva. Središče dogajanja pa bo prizorišče na Glavnem trgu in v Hiši Stare trte na Lentu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.