Slovenija
21753 ogledov

Maribor: Milijonska goljufija, pet hišnih preiskav, kriminalisti pa našli tole ...

denar bankovci štetje denarja
Kriminalisti so v torek na območju Policijske uprave Maribor opravili več hišnih preiskav zaradi suma kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete.

Premoženjska korist po dosedanjih ugotovitvah policije znaša več kot milijon evrov. Pri enem od osumljencev so odkrili tudi prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje.

Mariborski kriminalisti so v torek na podlagi odredbe sodišča opravili pet hišnih preiskav poslovnih in stanovanjskih prostorov.

Predkazenski postopek še ni zaključen, po današnjih navedbah Policijske uprave Maribor pa poteka v smeri utemeljitve sumov storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in pranja denarja. Osumljenih je pet fizičnih oseb in ena pravna oseba.

Med izvajanjem ene izmed hišnih preiskav so kriminalisti v stanovanjski hiši odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje. Zoper enega osumljenca zato vodijo tudi predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, za kar je predpisana kazen od enega do desetih let zapora.

V isti hišni preiskavi so policisti našli tudi predmete, katerih posest pomeni prekršek po zakonu o orožju, zato so jih zasegli, zoper kršitelja pa uvedli postopek o prekršku, so danes še sporočili z mariborske policijske uprave.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Grof 19:57 16.november 2023.

    D.J. Samo ne seri

  • munja 18:38 16.november 2023.

    Grof, nisi prebral članka.

  • Grof 10:31 16.november 2023.

    Imeti orožje in gojiti travo, prvič slišim, da gre v takem primeru za milijonnko goljufijo, koga pa je ogoljufal, je travo tržil po previsokiceni in prodajal otroško orožje za pravo, …Bizgec D.J.