Slovenija
14 ogledov

Maribor od jutri na znamki

Lent Žurnal24 main
Maribor bo kot Evropska prestolnica kulture letos predstavljen tudi na poštnih pošiljkah in v zbirkah filatelistov. Znamke z motivom Maribora boste lahko na pošiljke lepili že jutri.

Jutri bo Pošta Slovenije izdala priložnostne znamke z motivom Maribor 2012 Evropska prestolnica kulture (EPK). Mariborčani pa boste ob tem na poštnem uradu na Slomškovem trgu svoje pošiljke lahko tudi odtiskali s priložnostnim žigom.

Kot so pojasnili na Pošti Slovenije, so se kot partner projekta EPK v seriji Europa odločili izdati dve znamki v malih polah po osem znamk z vinjeto.

Za znamko 0,44 in 0,92 evra

Znamki, oblikovani na abstrakten način, prikazujeta gibanje vesolja in fizičnega sveta ter svet polariziranih ureditev. Njuni nazivni vrednosti sta 0,44 in 0,92 evra. Oblikovalec in ilustrator znamk je Borut Bončina. Znamki so natisnili v Pragi, in sicer v nakladi 140 tisoč kosov za vsako znamko.

Kot dodajajo na Pošti, želi projekt EPK 2012 prebuditi mesta in spodbuditi ustvarjalnost. Prav iz tega izhaja tudi slogan na znamki, Zavrtimo skupaj – "našo kulturo, mesta, prebivalce, družbo in s povezovanjem poskrbimo za preobrat v mislih, v družbi".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.